Muokkaa symboleja

Tässä valintaikkunassa lisätään merkkejä symbolijoukkoon, muokataan symbolijoukkoja eli merkistöjä ja mukautetaan symbolin merkintöjä. Voit myös lisätä uuden symbolijoukon, vaihtaa symbolien nimiä tai muokata olemassa olevaa merkistöä.

Toiminnon käyttäminen:

Choose Tools - Symbols - Edit

Vanha symboli

Valitaan työstettävän merkin nimi. Merkki eli symboli, sen nimi ja symbolijoukko, johon se kuuluu, ovat nähtävillä valintaikkunan vasemmalla alasektorilla.

Vanha symbolijoukko

Tässä luetteloruudussa on nykyisen merkistön nimi. Symbolijoukkoa voi myös vaihtaa.

Symboli

Käsiteltävän symbolijoukon merkkien nimilista. Valitse nimi luettelosta tai kirjoita nimi uudelle lisättävälle merkille

Uuden symbolin lisääminen

Kun lisätään merkki symbolijoukkoon, valitaan kirjasintyyppi Fontti-luetteloruudusta ja sitten napsautetaan symbolia laajassa merkkipaneelissa. Symboli-luetteloruudussa kirjoitetaan nimi merkille. Symbolijoukko-luetteloruudussa valitaan merkistö tai kirjoitetaan uusi nimi luotavalle merkistölle. Oikeanpuoleinen esikatseluikkuna näyttää valitun merkin. Napsautetaan ensin Lisää ja sitten OK.

Symbolin nimen muuttaminen

Merkin nimen muuttamiseksi valitaan ensin nimi Vanha symboli-luetteloruudusta. Sitten kirjoitetaan uusi nimi Symboli-luetteloruutuun. Tarkista, onko merkki näkyvissä vasemmassa esikatseluikkunassa, ennen Muuta-napsautusta. Napsauta OK.

Symbolijoukko

Symbolijoukko-luetteloruudussa on nimet kaikille käytettäville merkistöille. Symbolijoukkoa voi muokata tai luoda kokonaan uuden.

Uuden symbolijoukon luonti

Uuden merkistön luomiseksi kirjoitetaan uusi nimi Symbolijoukko-luetteloruutuun ja lisätään vähintään yksi symboli merkistöön. OK-napsautuksella suljetaan valintaikkuna. Uusi merkistö on nyt käytettävissä uudella nimellä.

Fontti

Näyttää käsiteltävän kirjasintyypin nimen ja mahdollistaa sen vaihdon.

osajoukko

Kun valitan tavallinen kirjoitusfontti Fontti-luetteloruudusta, voidaan valita Unicode-osajoukko. Sen kaikki symbolit ovat nähtävillä merkkiluettelossa ylempänä.

Tyyli

Vallitseva kirjasinleikkaus on näkyvillä. Leikkaustyyppiä voi vaihtaa luetteloruudussa.

Lisää

Painikkeen napsautus lisää oikealla olevassa esikatseluikkunassa näkyvän merkin käsiteltävään symbolijoukkoon. Se tallentuu Symboli- valintaruudussa näkyvällä nimellä. Uusi nimi pitää olla annettu joko Symboli- tai Symbolijoukko-kohdassa, jotta tämä painike olisi käytettävissä. Samaa nimeä voi käyttää vain kerran.

Muuta

Painikkeella vaihdetaan vasemmassa esikatseluikkunassa näkyvän symbolin nimi (vanha nimi näkyy Vanha symboli -luettelossa) uuteen nimeen, joka on kirjoitettuna Symboli-valintaruudussa.

Merkin muuttaminen symbolijoukosta toiseen

tip

Esimerkkinä siirretään iso ALPHA "Kreikkalaiset"-joukosta "Erikoiset"-joukkoon. Valitaan vanha joukko(Kreikkalaiset) ja sitten ALPHA-merkki. Tähän käytetään kahta ylintä luetteloruutua. Merkki näkyy vasemmassa esikatseluikkunassa. Symbolijoukko-luetteloruudussa valitaan "Erikoiset"-joukko. Napautetaan Modify ja sitten OK. ALPHA-merkki on nyt vain "Erikoiset"-merkistössä. (Toimii myös valitsemalla Symbolit-valintaikkunassa merkki ja sitten Muokkaa symboleja -valintaikkunassa kohdemerkistö Symbolijoukko-valintaruudussa)

Poista

Napsautus poistaa vasemmassa esikatseluikkunassa näkyvän merkin käsiteltävästä symbolijoukosta. Varmistuskyselyä ei ole. Viimeisen symbolin poistaminen merkistöstä poistaa myös koko symbolijoukon.

note

Peruuta-napsautuksella voi poistua valintaikkunasta missä vaiheessa vain. Tällöin mitään muutoksia ei tallennu.