Laskentataulukoiden sijoittaminen dioihin

Impress-dioille ja Draw-sivuille voidaan lisÀtÀ laskentataulukko eri tavoin:

1. LisÀtÀÀn sisÀinen taulukko - kÀyttÀmÀllÀ tehtÀvÀpaneelin Taulukon muotoilu -osaa voidaan lisÀtÀ aineistoa soluihin ja soveltaa hienostunutta muotoilua.

2. LisÀtÀÀn uusi taulukko tai olemassa oleva tiedosto OLE-objektina - tiedostoon voi luoda pÀivittyvÀn linkin niin, ettÀ nÀhdÀÀn laskentataulukon viimeisin tallennettu aineisto.

SisÀisen taulukon lisÀÀminen

1. Siirry sille Impressin dialle tai Draw'n sivulle, jolle lisÀÀt taulukon.

2. Valitse LisÀÀ - Taulukko tai kÀytÀ Oletus-palkin Taulukko-kuvaketta taulukon lisÀÀmiseen.

3. Kaksoisnapsauta taulukkoa ja syötÀ tai liitÀ aineisto soluihin.

4. Valitse solujen sisÀltöÀ ja napsauta kakkospainikkeella kohdevalikko auki. Valitse tarvittavat solujen sisÀltöÀ, kuten fonttikokoa ja rivivÀliÀ, muuttavat komennot.

5. Napsauta kakkospainikkeella taulukon reunaa avataksesi taulukon kohdevalikon. Taulukon kohdevalikkoa voidaan kÀyttÀÀ taulukon nimen tai kuvauksen syöttÀmiseen tai rivien ja sarakkeiden jaotteluun tasan, ynnÀ muuhun.

6. Valitse soluja ja avaa napsauttaen kakkospainikkeella kohdevalikko, jossa voidaan muun muassa lisÀtÀ ja poistaa rivejÀ ja sarakkeita.

Suorakulmainen solualue valitaan osoittamalla alueen yhden kulman solua, pitÀmÀllÀ hiiren painike pohjassa ja vetÀmÀllÀ vastakkaiseen kulmaan suorakulmiossa. Sitten painike vapautetaan.

Yhden solun valitsemiseksi osoita kyseistÀ solua, paina hiiren painiketta ja vedÀ seuraavaan soluun ja takaisin. Sitten painike vapautetaan.

Uuden laskentataulukon lisÀÀminen OLE-objektina

KÀyttÀjÀ voi lisÀtÀ tyhjÀn LibreOffice Calcin laskentataulukon OLE-objektina dialle.

1. Siirry dialla lisÀttÀvÀn laskentataulukon paikalle.

2. Choose Insert - OLE Object - OLE Object. Click Create new and select the LibreOffice Spreadsheet. Click OK. Click in the spreadsheet to enter your data.

3. Napsauta laskentataulukon ulkopuolella dian tarkastelemiseksi.

Laskentataulukon kokoa voi muuttaa muuttamatta solujen kokoa kaksoisnapsauttamalla laskentataulukkoa ja vetÀmÀllÀ sitten kulmakahvasta. Laskentataulukon solujen kokoa muutetaan napsauttamalla laskentataulukkoa ja sitten vetÀmÀllÀ kulmakahvasta.

Laskentataulukon lisÀÀminen tiedostosta

Kun olemassa oleva laskentataulukko lisÀtÀÀn dialle, linkittÀmÀttömÀÀn laskentataulukko-tiedostoon tehtÀvÀt muutokset eivÀt pÀivity dialle. Dian laskentataulukkoa voidaan kuitenkin muuttaa.

1. Siirry dialla lisÀttÀvÀn laskentataulukon paikalle.

2. Choose Insert - OLE Object - OLE Object.

3. Valitse Luo tiedostosta -nappi ja napsauta Etsi-painiketta.

4. Paikallistetaan lisÀttÀvÀksi aiottu tiedosto ja hyvÀksytÀÀn sitten OK:lla.

Merkitse LinkitÀ tiedostoon -valintaruutu tiedoston lisÀÀmiseksi pÀivittyvÀnÀ linkkinÀ.

note

Koko laskentataulukko lisÀtÀÀn dialle. Jos nÀytettÀvÀÀ taulukkoa halutaan vaihtaa, kaksoisnapsautetaan laskentataulukkoa ja valitaan sitten eri taulukko taulukonvalitsimella.