Näppäinoikoteiden käyttö LibreOffice Impressissä

Huomautus-kuvake

Eräät pikanäppäimet voivat olla käyttöjärjestelmän käytössä. Nämä näppäinyhdistelmät eivät tällöin ole käytettävissä LibreOffice-pikanäppäiminä. Pyri ottamaan käyttöön eri näppäimet joko LibreOffice-ohjelmistoon valinnassa Työkalut - Mukauta - Näppäimistö tai käyttöjärjestelmään.

Näppäimistöä voidaan käyttää niin LibreOffice Impressin komennoissa kuin työtilassa liikkumiseen. LibreOffice Impress käyttää piirrosobjektien luomisessa samoja pikanäppäimiä kuin LibreOffice Draw.

Paikkamerkkien valitseminen

LibreOffice Impressin automaattinen asettelu käyttää paikkamerkkejä otsikoille, teksteille ja objekteille. Paikkamerkin valitsemiseksi painetaan Ctrl+Enter. Seuraavaan paikkamerkkiin siirrytään painamalla Ctrl+Enter uudestaan.

Huomautus-kuvake

Kun painetaan Ctrl+Enter dian viimeisessä paikkamerkissä, käsiteltävän dian jälkeen lisätään uusi dia. Uuden dian asettelu on sama kuin käsiteltävässä diassa.

Piirroksen luominen ja muokkaus

1. Paina F6-näppäintä siirtyäksesi Piirros-palkkiin.

2. Painele Oikea nuolinäppäintä, niin että pääset käytettävän välineen painikkeelle.

3. Jos painikekuvakkeen jälkeen on valintanuolikuvake, piirrosvälineelle avataan oma työkalupalkki. Avaa se painamalla Ylänuoli- tai Alanuoli-näppäintä. Valitse sitten kuvake Oikea ja Vasen nuolinäppäimillä.

4. Press +Enter.

Piirrosobjekti tulee luoduksi keskelle työstettävää asiakirjaa.

5. To return to the document, press +F6.

Voit sijoitella osapiirroksen vapaasti nuolinäppäimillä. Kohdevalikon komennot saat käyttöösi painamalla Vaihto+F10.

Osapiirroksen valitseminen

1. Press +F6 to enter the document.

2. Painele Sarkainta, kunnes oikea osapiirros eli piirrosobjekti on valittu.

Diaesityksen aikana

Dianäytöksen käynnistämiseksi painetaan Ctrl+F2 tai F5.

Etene seuraavaan diaan tai seuraavaan animoituun tehosteeseen

Välilyönti

Etene seuraavaan diaan animoituja tehosteita esittämättä

+PageDown

Siirry edelliseen diaan

+PageUp

Siirry määrättyyn diaan

Kirjoita dian sivunumero ja paina Enter.

Pysäytä dianäytös

Esc tai -.

Diojen lajittelu

Kun ensimmäiseksi vaihdetaan diojen lajitteluun, painetaan Enter-näppäintä kohdistuksen siirtämiseksi työtilaan. Muutoin painetaan F6-näppäintä työtilassa siirtymisiin ja sitten painetaan Enter.

Diojen valitseminen ja valinnan purku

Käytetään nuolinäppäimiä siihen diaan siirtymiseksi, joka valitaan ja painetaan sitten Väli-näppäintä. Valintaan lisäämiseksi käytetään nuolinäppäimiä lisättäviin dioihin siirtymiseen ja painetaan Väli-näppäintä toistamiseen. Dian valinnan purkamiseksi siirrytään diaan ja painetaan Väli-näppäintä.

Dian kopiointi:

1. Käytä nuolinäppäimiä siihen diaan siirtymiseksi, jonka aiot kopioida ja paina sitten Ctrl+C.

2. Siirrä dia sinne, minne haluat kopion liittää ja paina sitten Ctrl+V.

Dian siirtäminen:

1. Käytä nuolinäppäimiä siihen diaan siirtymiseksi, jonka aiot siirtää ja paina sitten Ctrl+X.

2. Siirrä dia valitsemaasi paikkaan ja paina sitten Ctrl+V

3. Valitse Ennen tai Jälkeen käsiteltävään diaan verrattuna ja hyväksy OK:lla .