Yhdysviivat

Icon Connector

Yhdysviiva

Avataan Yhdysviivat-työkalupalkki, josta käsiteltävän dian objekteihin voi lisätä yhdysviivoja. Yhdysviiva on viiva, joka liittää objekteja ja säilyy kytkettynä objekteja siirrettäessä. Jos kopioidaan objekti, jossa on yhdysviivoja, myös yhdysviivat kopioituvat.

Yhdysviivoja on neljää tyyppiä:

1. Vakio (90 asteen mutkat)

2. Viiva (kaksi niveltä)

3. Suora

4. Käyrä

When you click a connector and move your mouse pointer over a filled object, or the edge of an unfilled object, gluepoints appear. A gluepoint is a fixed point where you can attach a connector line. You can add custom gluepoints to an object.

Yhdysviivan piirtämiseksi napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike. Myös asiakirjan tyhjälle osalle voidaan vetää ja napsauttaa. Liittämätön yhdysviivan pää on paikkaansa lukittu, kunnes päätä vedetään toiseen paikkaan. Yhdysviiva irrotetaan vetämällä sen toinen pää eri paikkaan.

Yhdysviiva

Piirretään yhdysviiva, jossa on yksi tai useampia 90 asteen mutka. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Connector

Yhdysviiva

Yhdysviiva, alussa nuoli

Piirretään yhdysviiva, jossa on yksi tai useampia 90 asteen mutka ja nuolenkärki aloituspisteessä. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Connector Starts with Arrow

Yhdysviiva, alussa nuoli

Yhdysviiva, lopussa nuoli

Piirretään yhdysviiva, jossa on yksi tai useampia 90 asteen mutka ja nuolenkärki lopetuspisteessä. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Connector Ends with Arrow

Yhdysviiva, lopussa nuoli

Nuolipäinen yhdysviiva

Piirretään yhdysviiva, jossa on yksi tai useampia 90 asteen mutka ja nuolenkärki molemmissa päissään. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Connector with Arrows

Nuolipäinen yhdysviiva

Yhdysviiva, alussa ympyrä

Piirretään yhdysviiva, jossa on yksi tai useampia 90 asteen mutka ja ympyrä aloituspisteessä. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Connector Starts with Circle

Yhdysviiva, alussa ympyrä

Yhdysviiva, lopussa ympyrä

Piirretään yhdysviiva, jossa on yksi tai useampia 90 asteen mutka ja ympyrä loppupisteessä. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Connector Ends with Circle

Yhdysviiva, lopussa ympyrä

Ympyräpäinen yhdysviiva

Piirretään yhdysviiva, jossa on yksi tai useampia 90 asteen mutka ja ympyrä molemmissa päissään. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike..

Icon Connector with Circles

Ympyräpäinen yhdysviiva

Yhdysviiva

Piirretään yhdysviiva, joka taipuu läheltä liimapisteitä. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike. Liimapisteen ja nivelkohdan välistä viivaa voi säätää, jos napsauttaa yhdysviivaa ja vetää nivelpistettä.

Icon Line Connector

Yhdysviiva

Nivelyhdysviiva, alussa nuoli

Piirretään nuolenkärjellä alkava yhdysviiva, joka taipuu läheltä liimapisteitä. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike. Liimapisteen ja nivelkohdan välistä viivaa voi säätää, jos napsauttaa yhdysviivaa ja vetää nivelpistettä.

Icon Line Connector Starts with Arrow

Nivelyhdysviiva, alussa nuoli

Nivelyhdysviiva, lopussa nuoli

Piirretään nuolenkärkeen päättyvä yhdysviiva, joka taipuu läheltä liimapisteitä. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike. Liimapisteen ja nivelkohdan välistä viivaa voi säätää, jos napsauttaa yhdysviivaa ja vetää nivelpistettä.

Icon Line Connector Ends with Arrow

Nivelyhdysviiva, lopussa nuoli

Nuolipäinen nivelyhdysviiva

Piirretään yhdysviiva, joka taipuu läheltä liimapisteitä ja jolla on nuolenkärjet molemmissa päissään. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike. Liimapisteen ja nivelkohdan välistä viivaa voi säätää, jos napsauttaa yhdysviivaa ja vetää nivelpistettä.

Icon Line Connector with Arrows

Nuolipäinen nivelyhdysviiva

Nivelyhdysviiva, alussa ympyrä

Piirretään ympyrällä alkava yhdysviiva, joka taipuu läheltä liimapisteitä. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike. Liimapisteen ja nivelkohdan välistä viivaa voi säätää, jos napsauttaa yhdysviivaa ja vetää nivelpistettä.

Icon Line Connector Starts with Circle

Nivelyhdysviiva, alussa ympyrä

Nivelyhdysviiva, lopussa ympyrä

Piirretään ympyrään päättyvä yhdysviiva, joka taipuu läheltä liimapisteitä. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike. Liimapisteen ja nivelkohdan välistä viivaa voi säätää, jos napsauttaa yhdysviivaa ja vetää nivelpistettä.

Icon Line Connector Ends with Circle

Nivelyhdysviiva, lopussa ympyrä

Ympyräpäinen nivelyhdysviiva

Piirretään yhdysviiva, joka taipuu läheltä liimapisteitä ja jolla on ympyrät molemmissa päissään. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike. Liimapisteen ja nivelkohdan välistä viivaa voi säätää, jos napsauttaa yhdysviivaa ja vetää nivelpistettä.

Icon Line Connector with Circles

Ympyräpäinen nivelyhdysviiva

Suora yhdysviiva

Piirretään suora yhdysviiva. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Straight Connector

Suora yhdysviiva

Suora yhdysviiva, alussa nuoli

Piirretään nuolenkärjellä alkava suora yhdysviiva. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Straight Connector Starts with Arrow

Suora yhdysviiva, alussa nuoli

Suora yhdysviiva, lopussa nuoli

Piirretään nuolenkärkeen päättyvä suora yhdysviiva. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Straight Connector Ends with Arrow

Suora yhdysviiva, lopussa nuoli

Suora nuolipäinen yhdysviiva

Piirretään suora yhdysviiva, jolla on nuolenkärjet molemmissa päissään. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Straight Connector with Arrows

Suora nuolipäinen yhdysviiva

Suora yhdysviiva, alussa ympyrä

Piirretään ympyrällä alkava suora yhdysviiva. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Straight Connector Starts with Circle

Suora yhdysviiva, alussa ympyrä

Suora yhdysviiva, lopussa ympyrä

Piirretään ympyrään päättyvä suora yhdysviiva. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Straight Connector Ends with Circle

Suora yhdysviiva, lopussa ympyrä

Suora ympyräpäinen yhdysviiva

Piirretään suora yhdysviiva, jolla on ympyrät molemmissa päissään. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Straight Connector with Circles

Suora ympyräpäinen yhdysviiva

Käyrä yhdysviiva

Piirretään käyrä yhdysviiva. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Curved Connector

Käyrä yhdysviiva

Käyrä yhdysviiva, alussa nuoli

Piirretään nuolenkärjellä alkava käyrä yhdysviiva. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Curved Connector Starts with Arrow

Käyrä yhdysviiva, alussa nuoli

Käyrä yhdysviiva, lopussa nuoli

Piirretään nuolenkärkeen päättyvä käyrä yhdysviiva. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Curved Connector Ends with Arrow

Käyrä yhdysviiva, lopussa nuoli

Käyrä nuolipäinen yhdysviiva

Piirretään suora yhdysviiva, jolla on nuolenkärjet molemmissa päissään. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Curved Connector with Arrows

Käyrä nuolipäinen yhdysviiva

Käyrä yhdysviiva, alussa ympyrä

Piirretään ympyrällä alkava käyrä yhdysviiva. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Curved Connector Starts with Circle

Käyrä yhdysviiva, alussa ympyrä

Käyrä yhdysviiva, lopussa ympyrä

Piirretään ympyrään päättyvä käyrä yhdysviiva. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Curved Connector Ends with Circle

Käyrä yhdysviiva, lopussa ympyrä

Käyrä ympyräyhdysviiva

Piirretään käyrä yhdysviiva, jolla on ympyrät molemmissa päissään. Napsautetaan objektin liimapistettä, vedetään toisen objektin liimapisteeseen ja vapautetaan sitten painike.

Icon Curved Connector with Circles

Käyrä ympyräyhdysviiva