Automaattiotsikointi

Määritetään objekteihin ohjelmallisesti lisättävien kuvatekstien eli -otsikoiden asetukset.

Toiminnon aloitustavat:

Open a text document, choose - LibreOffice Writer - AutoCaption.

Lisää otsikko automaattisesti kun lisätään:

Valitaan merkitsemällä objektityypit, joille automaattisten, ohjelmallisten kuvatekstien eli -otsikoiden asetukset ovat voimassa.

Kuvaotsikko

Tehdään valitun objektityypin asetukset. Nämä asetukset ovat samat kuin Lisää - Kuvaotsikko -valikossa, joka on käytettävissä valittuna olevalle objektille. Asetusten alapuolella näkyy objektin luokka ja numerointityyppi ennakkonäytöksenä.

Luokka

Määrätään valitun objektin luokka.

Numerointi

Määrätään vaadittu numerointitapa.

Erotinmerkki

Määrätään merkki, joka esitetään luokkatekstin ja numeroinnin jälkeen.

arvo

Määritetään kuvatekstin sijainti suhteessa objektiin.

Otsikoiden numerointi luvuittain

Taso

Määritetään otsikointi- tai lukutasot, joilta kuvatekstien numerointi alkaa.

Separator

Määrätään merkki, joka esitetään luokkatekstin ja numeroinnin jälkeen.

Luokka- ja kehysmuotoilu

Merkkityyli

Specifies the character style of the caption paragraph.

Lisää reuna ja varjostus

Käytetään reunaa ja varjoa kuvatekstin objektin kehykseen.