Fontit

Fontit-toiminnossa korvataan fontti toisella fontilla käyttäjän valinnan mukaan. Fontin eli kirjasimen korvaaminen voi koskea vain näyttöä tai sekä näyttöä että tulostusta. Korvaustoiminto ei muuta asiakirjaan tallennettuja fonttiasetuksia.

Tarvittaessa voidaan vaihtaa oletuksena oleva korvaava fontti, jota käyttöjärjestelmä käyttää kohdatessaan tavoittamattoman fontin asiakirjassa.

Toiminnon käyttäminen:

Choose - LibreOffice - Fonts.

Huomautus-kuvake

Fonttien korvaus vaikuttaa myös LibreOffice-käyttöliittymän fonttien esittämiseen.

warning

Some options cannot be reset once edited. Either edit back the changes manually or click Cancel and reopen the Options dialog.

Käytä korvaustaulukkoa

Otetaan käyttöön määriteltävät fonttien korvausasetukset.

Korvaustaulukko

Luettelossa on alkuperäinen fontti ja fontti, jolla se korvataan. Valitaan Aina, kun fontti korvataan myös silloin, kun alkuperäinen on asennettu järjestelmään. Valitaan Vain näytöllä, kun vain näyttöfontti korvataan, eikä koskaan tulostusfonttia.

Aina-valintaruutu

Vain näytöllä -valintaruutu

Korvaustoiminto

merkitty

tyhjä

Fontin korvaus näytöllä ja tulostettaessa, olipa fontti asennettu tai ei.

merkitty

merkitty

Fontin korvaus vain näytöllä, olipa fontti asennettu tai ei.

tyhjä

merkitty

Fontin korvaus vain näytöllä, mutta vain jos fonttia ei ole saatavilla.

tyhjä

tyhjä

Fontin korvaus näytöllä ja tulostettaessa, mutta vain jos fonttia ei ole saatavilla.

Fontti

Kirjoitetaan tai valitaan korvattavan fontin nimi.

Korvaa fontilla

Kirjoitetaan tai valitaan korvaavan fontin nimi.

Käytä

Otetaan käyttöön valittu fontin korvaus.

Käytä-kuvake, jossa vihreä pukkimerkki

Käytä

Poista

Poistetaan valittu fontin korvaus.

Poista-kuvake, jossa punainen X

Poista

Fonttiasetukset HTML- ja Basic-lähdekoodille

Valitaan fontti HTML- ja Basic-lähdekoodien esittämiseen.

Fontit

Valitaan fontti HTML- ja Basic-lähdekoodien esittämiseen. Valitaan Automaattinen ohjelman tunnistaessa sopivan fontin.

Vain ei-suhteelliset fontit

Merkinnällä määrätään vain tasaleveitä kirjasimia esitettäväksi Fontit-luetteloruudussa.

Koko

Valitaan fontin koko HTML- ja Basic-lähdekoodien esittämiseen.