Tuki Java-alustalle

LibreOffice tukee Java-alustaa sovellusten ajamisessa sekä JavaBeans-arkkitehtuuriin perustuvia komponentteja.

Jotta LibreOffice tukisi Java-alustaa, Java 2 Runtime Environment -ohjelmisto on asennettava. Asennettaessa LibreOffice-ohjelmistoa näiden tiedostojen asentamiseen tarjoutuu tilaisuus, mikäli niitä ei jo ole asennettu. Tiedostot voidaan asentaa myös nyt.

LibreOffice tuki Java-alustalle pitää aktivoida, jotta Java-sovelluksia voidaan käyttää.

Huomautus-kuvake

Ennen kuin JDBC-ajuria voi käyttää, sen luokkapolku pitää lisätä. Valitse - LibreOffice- Lisäasetukset ja napsauta Luokkapolku-painiketta. Kun polkutiedot on lisätty, käynnistä LibreOffice uudestaan.

Huomautus-kuvake

- LibreOffice - Lisäasetukset -lehdellä tehdyt muutokset tulevat voimaan, vaikka Java-virtuaalikone (JVM, Java-alustan virtuaalikone) olisikin jo käynnistetty. Luokkapolun muuttamisen jälkeen LibreOffice on käynnistettävä uudelleen. Sama koskee myös - Internet - Välityspalvelin -lehdellä tehtäviä muutoksia. Uudelleenkäynnistystä ei kuitenkaan vaadita rivejä "Http-välityspalvelin", "Ftp-välityspalvelin" ja niitä vastaavia portteja muutettaessa. Nämä asetukset päivittyvät OK-painikkeen napsauttamisen jälkeen.