XML-suodattimista

LibreOffice tallentaa asiakirjat XML-muodossa. Käyttäjä voi luoda mukautettuja suodattimia, jotka muuntavat LibreOfficen käyttämän alkuperäisen OpenDocument XML -tiedostomuodon toiseksi muodoksi. Nämä suodattimet voidaan lisätä LibreOfficeiin saumattomasti, niin että käyttäjä voi tallentaa ja ladata noita tiedostomuotoja läpinäkyvästi.

Huomautus-kuvake

XML-suodattimen luomiseen tarvitaan hyvät tiedot XML- ja XSLT-konsepteista. Nämä käsitteet eivät kuulu tämän ohjeen piiriin.

XML-suodatin sisältää tyylisivuja, jotka on kirjoitettu XSLT-kielellä. Tyylisivut määrittelevät muunnokset OpenDocument -tiedostomuodosta muihin XML-muotoihin vienti- ja tuontisuodattimien kautta. XML-suodattimia on kolmea tyyppiä: