Mustavalkotulostus

Tekstin ja kuvien tulostaminen mustavalkoisina

1. Valitse Tiedosto - Tulosta. Valintaikkunan YleistÀ-vÀlilehti avautuu.

2. Napsauta Ominaisuudet-painiketta. TÀmÀ avaa tulostimen Ominaisuudet-valintaikkunan.

3. Valitse mustavalkoinen tulostusasetus. LisÀtietoja löydÀt tulostimen kÀyttöohjeista.

4. HyvÀksy Ominaisuudet-valintaikkunan asetukset ja napsauta Tulosta.

KÀsiteltÀvÀ asiakirja tulostetaan musta-valkoisena.

Mustavalkotulostus LibreOffice ImpressissÀ ja LibreOffice Draw'ssa

1. Choose - LibreOffice Impress or - LibreOffice Draw, as appropriate.

2. Valitse sitten Tulostus

3. Valitse Laatu-osiossa joko HarmaasÀvy- tai Mustavalkoinen-asetus ja hyvÀksy OK:lla.

Kun jompikumpi nÀistÀ asetuksista on valittuna, kaikki esitykset ta piirustukset tulostetaan ilman vÀrejÀ. Jos mustaa tulostusta tarvitaan vain kÀsiteltÀvÀÀn tulostustehtÀvÀÀn, asetukset voi valita Tiedosto - Tulosta - LibreOffice Draw/Impress -toiminnosta.

HarmaasÀvy muuntaa kaikki vÀrit enintÀÀn 256 mustavalkoiseksi sÀvyksi. Kaikki tekstit tulostetaan mustana. Taustaa, joka on asetettu Muotoilu - Sivu - Tausta -toiminnolla, ei tulosteta.

Mustavalkoinen muuntaa kaikki vÀrit mustan ja valkoisen kahdeksi arvoksi. Kaikki objektien reunat tulostetaan mustana. Samoin kaikki teksti tulostetaan mustana. Taustaa, joka on asetettu Muotoilu - Sivu - Tausta -toiminnolla, ei tulosteta.

Vain tekstin tulostaminen mustavalkoisena

LibreOffice Writerissa voidaan valita vÀrilliseksi muotoillun tekstin tulostaminen mustavalkoisena. Asetus voidaan tehdÀ kaikkia myöhemmin tulostettavia asiakirjoja tai ainoastaan kÀsillÀ olevaa tulostustyötÀ koskevasti.

Kaikkien tekstiasiakirjojen tulostaminen mustavalkoisin tekstein

1. Choose - LibreOffice Writer or - LibreOffice Writer/Web.

2. Valitse sitten Tulostus

3. Merkitse Tulosta mustana -ruutu SisÀltö-osiossa ja hyvÀksy OK:lla.

Kaikki teksti- tai HTML-asiakirjat tulostuvat mustin tekstein.

KÀsiteltÀvÀn asiakirjan tulostaminen mustavalkoisin tekstein

1. Valitse ensin Tiedosto - Tulosta. Napsauta sitten LibreOffice Writer -vÀlilehteÀ.

2. Merkitse Tulosta teksti mustana -ruutu ja napsauta Tulosta.

Tulostusvalintaikkunat

dialog