Microsoft Officen ja LibreOfficen käyttäminen

LibreOffice voi avata ja tallentaa asiakirjoja Microsoft Office -tiedostomuodoissa, mukaanlukien Microsoft Office Open XML -muodot.

Microsoft Office -tiedoston avaaminen

1. Valitse Tiedosto - Avaa. Valitse Microsoft Office -tiedosto LibreOfficen tiedoston avaamisen valintaikkunasta.

MS Office -tiedosto...

...avautuu LibreOffice-sovelluksessa

Microsoft Word, *.doc, *.docx

LibreOffice Writer

Microsoft Excel, *.xls, *.xlsx

LibreOffice Calc

Microsoft PowerPoint, *.ppt, *.pps, *.pptx

LibreOffice Impress

Microsoft Office -tiedoston tallentaminen

1. Valitse Tiedosto - Tallenna nimellä.

2. Tiedoston tyyppi -ruudusta valitaan Microsoft Office -tiedostomuoto.

Asiakirjojen tallennus oletuksellisesti Microsoft Office -tiedostomuotoihin

1. Choose - Load/Save - General.

2. Valitse ensin Oletustiedostomuoto ja ODF-asetukset-alueella asiakirjan tyyppi ja sitten tallennuksen tiedostotyyppi.

Tästä lähtien, jos asiakirja tallennetaan, Tiedoston tyyppi on asetettu tehdyn valinnan mukaiseksi. Tietenkin edelleen on mahdollista valita toinen tiedostotyyppi tiedostojen tallennuksen valintaikkunassa.

Useiden Microsoft Office -tiedostojen muuntaminen OpenDocument-muotoon.

Asiakirjamuunnin kopioi ja muuntaa kaikki yhden kansion Microsoft Office -tiedostot LibreOffice-asiakirjoiksi OpenDocument-tiedostomuotoon. Käyttäjä voi määrittää luettavan kansion ja muunnettujen tiedostojen tallennuskansion.

1. Valitse Tiedosto - Ohjatut toiminnot - Asiakirjamuunnin ohjatun toiminnon aloittamiseksi.

Microsoft Office -makrot ja LibreOffice

Muutamin poikkeuksin Microsoft Office ja LibreOffice eivät voi suorittaa samaa makro-koodia. Microsoft Office käyttää VBA (Visual Basic for Applications) -koodia ja LibreOffice käyttää Basic-koodia, joka perustuu LibreOffice API (sovellusrajapinta) -ympäristöön. Vaikka ohjelmointikieli on sama, oliot ja toiminnot ovat erilaisia.

note

The most recent versions of LibreOffice can run some Excel Visual Basic scripts if you enable this feature at - Load/Save - VBA Properties.

Jos makroja käytetään yhdessä sovelluksessa ja samoja toimintoja halutaan käyttää toisessa sovelluksessa, makroja pitää muokata. LibreOffice voi ladata Microsoft Office -tiedostojen sisältämät makrot ja käyttäjä voi sitten tarkastella ja muokata makrokoodia LibreOffice Basic IDE -muokkaimessa.

Valittavissa on VBA-makrojen säästäminen tai poistaminen

Avataan VBA-makrokoodia sisältävä Microsoft Office -asiakirja. Muutetaan vain tavallista sisältöä (tekstiä, soluja, kuvitusta) eikä muokata makroja. Tallennetaan asiakirja Microsoft Office -tiedostona. Kun tiedosto avataan Microsoft Officeen, VBA-makrot toimivat kuten aiemminkin.

VBA-makrot voidaan poistaa Microsoft Office -tiedostosta ladattaessa tai tallennettaessa.

1. Choose - Load/Save - VBA Properties to set the VBA macro handling of LibreOffice.