Recording a Macro

LibreOffice can record commands executed with the keyboard and mouse in Writer and Calc

1. Avaa asiakirja, jolle aiot nauhoittaa makron.

2. Valitse Työkalut - Makrot - Nauhoita makro.

Huomautus-kuvake

Jos valikkorivi Työkalut - Makrot - Nauhoita makro puuttuu, varmista, että makrojen nauhoitusominaisuus on sallittu kohdassa - LibreOffice - Lisäasetukset.

Näkyville tulee pieni Nauhoita makro -valintaikkuna, jossa on vain yksi painike, nimeltään Lopeta nauhoitus.

3. Tee toiminnot, jotka haluat nauhoittaa asiakirjaan.

Paina Esc-näppäintä objektin vapauttamiseksi valinnasta, koska makronauhuri ei nykyään nauhoita tätä toimintoa hiiren napsautuksella.

4. Napsauta Lopeta nauhoitus-painiketta.

Makro-valintaikkuna tulee esille. Siitä käsin voidaan makro tallentaa ja suorittaa.

Kun halutaan keskeyttää nauhoitus makroa tallentamatta, napsautetaan Sulje-painiketta Nauhoita makro -valintaikkunan otsikkoriviltä.

5. Makron tallentamiseksi valitse ensin kohde, johon haluat tallentaa makron Tallenna makro moduuliin -luetteloruudussa.

6. Jos haluat tallentaa makron uuteen kirjastoon tai moduuliin, napsauta Uusi kirjasto tai Uusi moduuli -painiketta ja kirjoita kirjaston tai moduulin nimi.

7. Kirjoita makron nimi Makron nimi -tekstikenttään. Nimenä ei käytetä Basic-avainsanoja.

8. Napsauta Tallenna.

Makronauhoituksen rajoitukset

Seuraavia toimintoja ei nauhoiteta: