Vedä ja pudota tietolähdenäkymässä

Vetämällä ja pudottamalla tietolähteestä kopioidaan nopeasti teksti- tai taulukkolaskenta-asiakirjaan tai luodaan tietolähteeseen perustuva lomake.

Hiiren osoitin aineistoa kopioitaessa

Kopiointi vedä ja pudota -toiminolla

Jos vetäminen ja pudottaminen halutaan peruuttaa, sijoitetaan kohdistin asiakirjaan ja valitaan Muokkaa - Kumoa.

tip

On myös mahdollista kopioida vetämällä ja pudottamalla asiakirjasta tietolähteeseen:


tip

Tekstitaulukko tai valittu laskentataulukon solualue voidaan vetää hiirellä tietolähteen selaimen taulusäilöön.


tip

Pelkkä teksti voidaan kopioida vetämällä ja pudottamalla asiakirjasta tietolähteen näkymän tietokenttään.


Aineiston käyttö tekstiasiakirjassa

Voit lisätä tietokantakentän tekstiasiakirjaan vetämällä kentän nimen tietolähteen näkymän sarakeotsikosta asiakirjaan. Tämä on erityisen käyttökelpoista laadittaessa joukkokirjeitä. Yksinkertaisesti vedetään tarvittavat kentät - kotiosoite, puhuttelumuoto ja niin edelleen - asiakirjaan.

Koko tietueen lisäämiseksi valitaan vastaava riviotsikko ja vedetään asiakirjaan. Kun hiiri vapautetaan Lisää tietokantasarakkeet -valintaikkuna tulee esille, jossa voidaan päättää, käytetäänkö kaikkia tietokannan kenttiä ja kopioidaanko aineisto asiakirjaan tekstinä, taulukkona vai kenttinä. Kaikki valitut tietueet lisätään.

Aineiston käyttäminen taulukkoasiakirjaan

Käsiteltävään laskentataulukkoon voidaan lisätä yksi tai useampia tietueita valitsemalla rivit tietolähteen näkymässä ja vetämällä ja pudottamalla rivit laskentataulukkoon. Aineisto lisätään osoittimen kohdalle, kun hiiren painike vapautetaan.

Ohjausobjektien lisääminen tekstilomakkeeseen

Kun luodaan tietokantaan linkitetty tekstilomake, ohjausobjektit voidaan tuottaa vetämällä ja pudottamalla tietolähteen näkymästä.

Kun tietokannan sarake vedetään tekstiasiakirjaan, lisätyksi tulee yksi kenttä. Jos vedettäessä pidetään painettuna Vaihto+, lisätyksi tulee tekstikenttä sopivan selitekentän kera. Tekstikentässä on jo kaikki lomakkeen tarvitsema tietokantainformaatio.

Please support us!