Opening a Document Using WebDAV over HTTPS

LibreOffice-ohjelmistossa asiakirjoja, jotka on tallennettu WebDAV-palvelimelle, voidaan avata ja tallentaa käyttäen varmistettua HTTPS-käytäntöä.

LibreOfficen tiedostovalintaikkunat pitää olla käytössä käytettäessä WebDAV-HTTPS -menetelmää.

1. Valitse - LibreOffice - Yleistä. Merkitse Käytä LibreOffice-valintaikkunoita -ruutu. Sulje valintaikkuna OK-painikkeella.

2. Valitse Tiedosto - Avaa.

3. Tiedoston nimi ruutuun kirjoitetaan WebDAV-kansion polku. Esimerkiksi, syötetään https://192.168.1.1/webfolder varmennetun yhteyden avaamiseksi WebDAV-palvelimelle IP-osoitteeseen 192.168.1.1 ja webfolder-kansion sisältöluettelon esittämiseksi.

4. Kun otat ensimmäistä yhteyttä WebDAV-palvelimeen, näet "Tuntemattoman varmentajan varmentama sivusto" -valintaikkunan.

Sinun pitää napsauttaa Tutki varmennetta -painiketta ja tutkia varmennetta.

Jos hyväksyt varmenteen, valitse "Hyväksy tämä varmenne tämän istunnon ajaksi" ja napsauta OK-painiketta. Nyt voit avata ja sulkea tiedostoja WebDAV-palvelimelta ilman uusia kyselyjä, kunnes poistut LibreOffice-ohjelmistosta.

Jos varmenteeseen ei luoteta, napsautetaan Peruuta-painiketta.

5. Jos hyväksyit varmenteen, voit nyt valita avattavan tiedostonimen tai -nimet ja napsauttaa Avaa-painiketta.

Jos varmenteen antama verkkotunnus ei täsmää tiedostovalintaikkunassa antamaasi verkkotunnukseen, esille tulee valintaikkuna, jossa voidaan valita jokin seuraavista vaihtoehdoista:

Katso varmennetta - Katso varmennetta-valintaikkuna avataan.

Jatka - Jos olet varma, että molemmat verkkotunnukset ovat samoja, napsauta Jatka-painiketta.

Peruuta yhteys - yhteys peruutetaan.

Jos napsautit Jatka, voit nähdä valintaikkunan, jossa kysytään käyttäjätunnusta ja salasanaa.