Kyselyiden käyttö

Jos käsitellään usein sellaista osaa aineistosta, jolle voidaan selkeästi määritellä suodatusehdot, voidaan määritellä kysely. Kysely on periaatteessa nimi uudelle suodatetulle näkymällä. Kyselyssä avataan käsiteltävä aineisto määriteltyyn tauluasetteluun.

Kyselyn luominen ohjatuin toiminnoin

In LibreOffice you can create a new query using the Query Wizard:

1. Avaa se tietokantatiedosto, johon haluat luoda uuden kyselyn.

2. Tietokannan tiedostoikkunasta napsauta Kyselyt-kuvaketta vasemmassa paneelissa.

3. Napsauta Luo kysely ohjatulla toiminnolla.

Kyselyn luominen rakennenäkymässä

1. Avaa se tietokantatiedosto, johon haluat luoda uuden kyselyn.

2. Tietokannan tiedostoikkunasta napsauta Kyselyt-kuvaketta vasemmassa paneelissa.

3. Napsauta Luo kysely rakennenäkymässä.

You see the Query Design window.