Lomakkeiden käyttö

Lomakkeita käyttämällä voidaan määrittää aineiston esitystapa. Tekstiasiakirja tai laskentataulukko avataan ja siihen lisätään ohjausobjekteja, kuten painikkeita ja luetteloruutu. Ohjausobjektin ominaisuusvalintaikkunoissa voidaan määrätä, mitä tietoja lomakkeet esittävät.

Lomakkeen luominen ohjatuin toiminnoin

LibreOfficessa voidaan uusi lomake luoda käyttäen ohjattua lomakkeen luontia:

1. Avaa se tietokantatiedosto, johon luodaan uusi lomake.

2. Napsauta tietokannan tiedostoikkunan vasemmassa paneelissa Lomakkeet-kuvaketta.

3. Napsauta Luo lomake ohjatulla toiminnolla.

Lomakkeen luominen käyttäjän toimin

1. Avaa se tietokantatiedosto, johon luodaan uusi lomake.

2. Napsauta tietokannan tiedostoikkunan vasemmassa paneelissa Lomakkeet-kuvaketta.

3. Napsauta Luo lomake rakennenäkymässä.

Uusi tekstiasiakirja avautuu. Lomakeohjausobjektien lisäämiseen käytetään Lomakkeen ohjausobjektit -palkkia.

Huomautus-kuvake

Napsauttamalla Lomakkeet-kuvaketta päästään käsiksi kaikkiin nykyisessä tietokantaikkunassa luotuihin lomakkeisiin. Tämän lisäksi voidaan Lomakkeen ohjausobjektit -kuvakkeella lisätä tietokannan ohjausobjekteja mihin tahansa Writerin tai Calcin asiakirjaan, mutta näitä asiakirjoja ei luetella tietokantaikkunassa.