Tekstimuotoisen aineiston tuonti ja vienti

Jos halutaan vaihtaa tietoja tietokannan kanssa, jolle ei ole ODBC-linkkiÀ ja joka ei tue dBASE-tuontia ja -vientiÀ, voidaan kÀyttÀÀ yleistÀ tekstimuotoa.

Aineiston tuonti LibreOfficeen

Tekstimuotoiseen tietojen vaihtoon kÀytetÀÀn LibreOffice Calcin tuonti- ja vientisuodatinta.

1. Vie tarvittava aineisto lÀhdetietokannasta tekstimuodossa, mieluiten CSV-tekstimuodossa. TÀssÀ tiedostomuodossa tietokentÀt erotellaan erotinmerkeillÀ, kuten pilkuilla tai puolipisteillÀ, ja tietueet erotellaan rivinvaihdoilla.

2. Valitse Tiedosto - Avaa ja napsauta tuotavaa tiedostoa.

3. Valitse "Teksti CSV" Tiedoston tyyppi -yhdistelmÀruudusta. HyvÀksy Avaa-painiketta napsauttaen.

4. Tekstin tuonti -valintaikkuna tulee esille. PÀÀtÀ, mikÀ osa tekstiasiakirjan aineistosta tuodaan.

Kun aineisto on LibreOffice Calcin laskentataulukossa, sitÀ voidaan muokata tarpeen mukaan. Tallenna tiedot LibreOffice-tietolÀhteenÀ:

Vienti CSV-tekstimuodossa

TyöstettÀvÀ LibreOffice-laskentataulukko voidaan viedÀ tekstimuodossa, jota useat sovellukset pystyvÀt lukemaan.

1. Valitse Tiedosto - Tallenna nimellÀ

2. Valitse Tiedoston tyyppi -kentÀssÀ suodatin "Teksti CSV". Anna tiedostonimi ja napsauta Tallenna.

3. Tekstitiedoston vienti -valintaikkuna avautuu, jossa valitset merkistön sekÀ kentÀn ja tekstin erotinmerkit. HyvÀksy OK:ta napsauttaen. Ilmoitus varoittaa, ettÀ vain aktiivinen taulukko tallennetaan.