Osoitekirjan rekisteröinti

LibreOffice-ohjelmistolle voidaan rekisteröidä erilaisia tietolähteitä. Tietokenttien sisällöt ovat sitten käytettävissä erilaisissa kentissä ja ohjausobjekteissa. Järjestelmän osoitekirja on eräs näistä tietolähteistä.

LibreOfficein mallit ja ohjatut toiminnot käyttävät osoitekirjan sisällölle tarkoitettuja kenttiä. Aktivoituina mallien yleiset kentät korvataan automaattisesti osoitekirjan tietolähteen kentillä.

Jotta korvautuminen tapahtuisi, käyttäjän pitää kertoa LibreOfficeille, mitä osoitekirjaa käytetään. Näitä tietoja kysyvä ohjattu toiminto tulee esille samalla, kun ensimmäistä kertaa aktivoidaan esimerkiksi liikekirjemalli. Ohjattu toiminto saadaan esille alla lueteltuja vaiheita noudattaen.

Huomautus-kuvake

Osoitekirjan aineisto on kirjoitussuojattu LibreOffice Basessa. Basessa ei ole mahdollista lisätä, muokata tai poistaa osoitekirjan tietoja.


Ohjattu toiminto - osoitekirjan tietolähde

Osoitekirjan tietolähde -avustimen käynnistämiseksi, valitse Tiedosto - Ohjatut toiminnot - Tuo yhteystiedot.

Käyttäjän tekemä osoitekirjan tietolähteen rekisteröinti

  1. Valitse Tiedosto - Mallit - Osoitekirjan lähde. Mallit: Osoitekirjan tehtävät -valintaikkuna tulee esille.

  2. Valitse Tietolähde-ruudusta osoitekirja tai tietolähde, jota aiot käyttää osoitekirjana.

  3. Jos järjestelmän osoitekirjaa ei olla vielä rekisteröity LibreOfficein osoitekirjaksi, napsauta Osoitteiden tietolähde -painiketta. Tämä vie sinut osoitekirjan tietolähteen ohjattuun toimintoon, jossa osoitekirjan voi rekisteröidä LibreOfficeiin.

  4. Valitse Taulu-yhdistelmäruudussa osoitekirjana käytettävä tietokannan taulu.

  5. Täsmäytä Kenttämääritys-alueella etunimen, yrityksen, osaston ja niin edelleen kentät osoitekirjassa käytettyihin kentän nimiin.

  6. Kun lopetat, sulje valintaikkuna OK:lla.

Tietolähde on nyt rekisteröity osoitekirjaksi LibreOfficeeen. Jos avaat nyt Liikekirjeenvaihto-luokasta mallin, LibreOffice voi lisätä automaattisesti oikeat kentät joukkokirjeeseen.

Please support us!