Ryhmätyö

LibreOffice Writerissa, Impressissä ja Draw'ssa vain yksi käyttäjä kerrallaan voi avata kunkin asiakirjan muokattavaksi. Calcissa useat käyttäjät voivat muuttaa samaa avaamaansa laskentataulukkoa yhtaikaa.

Ryhmätyö Calcilla

Asiakirjojen jakaminen LibreOffice Calcissa sallii useiden käyttäjien samanaikaiset kirjoitusoikeudet. Jokaisen yhteiskäyttäjän tulee kirjoittaa nimensä - LibreOffice - Käyttäjän tiedot -välilehdelle.

warning

Eräät komennot eivät ole käytettävissä (himmennettyinä), kun muutosten jäljitys tai asiakirjan jakaminen on aktiivinen. Uudessa laskentataulukossa ei voi käyttää tai lisätä himmennettyjä osatekijöitä.


Laskentataulukon luominen

Käyttäjä A luo uuden taulukkolaskenta-asiakirjan. Seuraavat vaihtoehdot ovat käytettävissä:

Työkalut - Jaa asiakirja -komennolla voidaan asiakirjan nykyinen tila vaihtaa jakamattomasta jaetuksi. Mikäli jaettua asiakirjaa halutaan käyttää jakamattomana, se pitää tallentaa toisella nimellä tai eri polkuun. Tämä luo jaetusta asiakirjasta kopion, jota voidaan käyttää jakamattomana.

Laskentataulukon avaaminen

Käyttäjä A avaa taulukkolaskenta-asiakirjan. Seuraavat vaihtoehdot ovat käytettävissä:

Jaetun laskentataulukon tallentaminen

Käyttäjä A tallentaa jaetun taulukkolaskenta-asiakirjan. Seuraavat vaihtoehdot ovat käytettävissä:

Kun käyttäjä tallentaa onnistuneesti jaetun laskentataulukon, asiakirja ladataan uudelleen tallennuskomennon jälkeen, niin että laskentataulukossa näkyy viimeisin versio kaikista muutoksista, jotka eri käyttäjät ovat tallentaneet. Viesti, jossa lukee, että "laskentataulukkoa on päivitetty muiden käyttäjien tekemillä muutoksilla", näkyy, kun toiset käyttäjät ovat tehneet sisältöön muutoksia.

Ryhmätyö Writerissa, Impressissä ja Draw'ssa

Sovelluksissa Writer, Impress ja Draw sekä Calcissa, kun asiakirjan jakaminen ei ole käytössä, tiedoston lukitseminen on mahdollista. Tiedoston lukitseminen toimii, vaikka samaan asiakirjaan pyrittäisiin eri käyttöjärjestelmistä:

Käyttäjä A avaa asiakirjan. Seuraavat vaihtoehdot ovat käytettävissä:

Käyttäjien oikeudet ja asiakirjojen jakaminen

Käyttöjärjestelmän pitää täyttää tietyt ehdot käyttäjien oikeuksien hallinnan osalta.

warning

Kirjoitusoikeus mahdollistaa toisten käyttäjien (tahattomasti tai tarkoituksellisesti) poistaa tiedosto tai muuttaa sitä.


Please support us!