Automaattisen URL-tunnistuksen estäminen

Kirjoitettaessa tekstiä LibreOffice tunnistaa sanan, joka voi olla URL-osoite ja korvaa sanan hyperlinkillä. LibreOffice muotoilee hyperlinkin suorin fonttimäärein (väri ja alleviivaus), joiden ominaisuudet saadaan tietyistä merkkityyleistä.

The following texts are changed to hyperlinks:

Teksti

Automaattisesti korjattu hyperlinkki

Sähköpostiosoitteet

x@x, mailto:x

Web addresses

http://x, https://x, www.x.x

File addresses

file://x, ftp://x, smb://x

where x is one or more characters.

Jos ei toivota, että LibreOffice tunnistaa URL-osoitteet kirjoitettaessa, ominaisuus voidaan kytkeä pois käytöstä eri tavoin.

URL-tunnistuksen kumoaminen

1. Kun kirjoitat tekstiä ja huomaat, että teksti on juuri muuntunut hyperlinkiksi, paina +Z muotoilun kumoamiseksi.

2. Jos huomaat muuntumisen vasta myöhemmin, avaa hyperlinkin kohdevalikko ja valitse Poista hyperlinkki.

URL-tunnistuksen kytkeminen pois käytöstä

1. Lataa asiakirja, joka on sitä tyyppiä, josta URL-tunnistusta aiot muuttaa.

Jos halut muuttaa tekstiasiakirjojen URL-tunnistusta, avaa tekstiasiakirja.

2. Valitse Työkalut - Automaattisen korjauksen asetukset

3. Automaattinen korjaus- valintaikkunasta valitaan Asetukset-välilehti.

4. Kun tyhjennät URL-tunnistus -ruudun, sanat eivät enää korvaudu hyperlinkeillä.

LibreOffice Writerissa on kaksi valintaruutua URL-tunnistus -rivillä. Ensimmäisen sarakkeen ruutu on jälkikäteistä muokkausta ja toinen kirjoitettaessa tapahtuvaa automaattista korjausta varten.