Arvojen tuottaminen

Määritetään asetukset uusien tietueiden arvojen ohjelmalliselle tuottamiselle.

Seuraavien ohjausobjektien saatavuus riippuu tietokannan tyypistä:

Nouda luodut arvot

Sallitaan LibreOffice-tuki juoksevasti arvoaan kasvattaville laskurikentille nykyisessä ODBC- tai JDBC-tietolähteessä. Tämä vaihtoehto valitaan, jos tietokannan SDBCX-kerroksen laskuriominaisuus ei ole tuettu. Yleensä laskuriksi valitaan perusavainkenttä.

Kasvata lauseketta automaattisesti

Annetaan SQL-komennon määre, joka ohjaa tietolähdettä käyttämään määrättyä kokonaislukukenttää laskurina. Esimerkiksi, seuraava MySQL-lause käyttää AUTO_INCREMENT-lauseketta "id"-kentän arvon kasvattamiseen joka kerta, kun lause luo uuden tietueen:

CREATE TABLE "table1" ("id" INTEGER AUTO_INCREMENT)

Tässä esimerkissä täytyy AUTO_INCREMENT syöttää Kasvata lauseketta automaattisesti -kenttään.

Kysely luoduista arvoista

Kirjoitetaan SQL-lause, joka palauttaa perusavainkentän laskurin viimeisimmän arvon. Esimerkiksi:

SELECT LAST_INSERT_D();