Ohjattu faksin luonti

Avataan ohjattu toiminto fakseille. Ohjattu toiminto auttaa luomaan asiakirjamalleja fakseille. Käyttäjä voi sitten tulostaa faksiasiakirjat tulostimelle tai faksilaitteelle, jos tarvittava faksin ajuriohjelma on asennettu.

Toiminnon käyttäminen:

Choose File - Wizards - Fax.

LibreOffice-ohjelmistossa on valmiina malleja fakseille, joita käyttäjä voi muokata ohjatussa toiminnossa tarpeitaan vastaaviksi. Ohjatussa toiminnossa luodaan asiakirjamallit vaiheittainen etenevällä tavalla. Käytettävissä on lukuisia taitto- ja muotoilumalleja. Asiakirjojen esikatselu antaa hyvän ennakkokuvan valmiista faksista.

Valintaikkunassa käyttäjä voi muokata merkintöjään ja valintojaan milloin vain. Kokonaisia sivuja, jopa kaikki sivut, voidaan ohittaa. Jälkimmäisessä tapauksessa vallitsevat (tai oletus-) asetukset jäävät voimaan.

Ohjattu faksin luonti - Sivun asettelu

Määritetään faksin tyyli.

Ohjattu faksin luonti - Sisällytettävät kohdat

Määritetään faksin tulostettavat osat.

Ohjattu faksin luonti - Vastaanottaja ja lähettäjä

Kirjoitetaan faksin lähettäjän ja vastaanottajan tiedot.

Ohjattu faksin luonti - Alatunniste

Kirjoitetaan alatunnisteen tiedot.

Ohjattu faksin luonti - Tallennustiedot

Määritetään mallin tallennustiedot.

Edellinen

Napsauttamalla Edellinen-painiketta voidaan katsella edellisen sivun asetuksia. Nykyiset asetukset eivät muutu tai poistu tätä painiketta napsautettaessa. Edellinen on aktiivinen toiselta sivulta alkaen.

Seuraava

Nykyiset asetukset säilyvät ohjatussa toiminnossa siirryttäessä seuraavalle sivulle. Seuraava-painike poistuu käytöstä viimeisellä sivulla.

Valmis

Tehtyjen valintojen mukaisesti ohjattu toiminto luo asiakirjamallin ja tallentaa sen. Työtilaan ilmestyy uusi asiakirja, jonka tiedostonimi on "Nimetön x".

Peruuta

Napsauttamalla Peruuta-painiketta suljetaan valintaikkuna tallentamatta tehtyjä muutoksia.