Kirjeen ohjattu luonti

Aloitetaan kirjemallin ohjattu luonti. Tätä mallia voidaan käyttää sekä työ- että yksityiskirjeenvaihdossa.

Toiminnon käyttäminen:

Choose File - Wizards - Letter.


LibreOffice-ohjelmistossa on valmiina yksityis- ja liikekirjeiden malleja, joita voi mukauttaa tarpeen mukaisesti ohjatussa toiminnossa. Ohjatussa toiminnossa luodaan asiakirjamallit vaiheittainen etenevällä tavalla. Käytettävissä on lukuisia taitto- ja muotoilumalleja. Asiakirjojen esikatselu antaa hyvän ennakkokuvan valmiista, asetusten mukaisesta kirjeestä.

Valintaikkunassa käyttäjä voi muokata merkintöjään ja valintojaan milloin vain. Kokonaisia sivuja, jopa kaikki sivut, voidaan ohittaa. Jälkimmäisessä tapauksessa vallitsevat (tai oletus-) asetukset jäävät voimaan.

Ohjattu kirjeen luonti - Sivun asettelu

Specifies whether you want to create a personal or a business letter. The available options on the following pages vary depending on your choice.

Huomautus-kuvake

Kun luodaan liikekirjettä, voidaan valita lukuisia osatekijöitä, jotka eivät ole tavanomaisesti käytettävissä henkilökohtaisessa kirjeessä, kuten aiherivi. Jos valitaan Yksityiskirje-vaihtoehto, jotkin liikekirjeen osatekijöitä käsittelevät ohjatun toiminnon sivut eivät tule mukaan.


Ohjattu kirjeen luonti - Logopaperin asettelu

Allows you to specify the elements that are already imprinted on your letterhead paper. Those elements are not printed, and the space they occupy is left blank by the printer.

Ohjattu kirjeen luonti - Sisällytettävät kohdat

Defines the items to be included in the letter template.

Ohjattu kirjeen luonti - Vastaanottaja ja lähettäjä

Specifies the sender and recipient information.

Kirjeen luonti ohjatusti - Alaviite

Specifies the information to include in the footer space.

Ohjattu kirjeen luonti - Tallennustiedot

Specifies where and under which name you want to save the document and template.

Edellinen

Sallii edellisissä vaiheissa tehtyjen asetusten tarkastelun. Nykyiset asettelut säilyvät.

Seuraava

Säilytetään nykyiset asetukset ja siirrytään seuraavalle sivulle.

Valmis

Käyttäjän valinnan mukaisesti ohjattu toiminto luo uuden malliasiakirjan ja tallentaa sen kovalevylle. LibreOffice luo uuden malliin perustuvan asiakirjan, nimeten sen "Nimetön X" (X edustaa peräkkäistä sarjanumeroa) ja esittää asiakirjan työalueella.

Huomautus-kuvake

LibreOffice tallentaa ohjatun toiminnon nykyiset asetukset valitun mallin mukana. Seuraavalla kerralla ohjattua toimintoa avattaessa näitä asetuksia käytetään oletuksina.


Please support us!