LibreOfficen ohje

LibreOfficen ohjesivut näytetään käyttöjärjestelmäsi oletusselaimessa.

Ohje viittaa ohjelman oletusasetuksiin perustilassa olevassa järjestelmässä. Värit, hiiren toiminnot ja muut muokattavat tekijät voivat olla erilaisia ohjelmaa käytettäessä.

warning

Ohjelmiston kaikkien versioiden ohjeet perustuvat samoihin lähdetiedostoihin. Osa ohjeissa kuvatuista toiminnoista saattaa puuttua käyttämästäsi versiosta. Osaa käyttämäsi version toiminnoista ei ehkä mainita näissä ohjeissa.

note

LibreOfficen lisäosien ohjesivut käyttävät edelleen vanhaa ohjejärjestelmää. Vanhan ohjejärjestelmän sivut löytyvät täältä.

LibreOfficen ohjesivujen ominaisuudet

Moduuliluettelo

Sivun ylälaidassa. Napsauta avataksesi luettelon ja valitse LibreOffice-moduuli näyttääksesi moduulin ohjeiden pääsivun.

Kieliluettelo (vain verkko-ohje).

Käytössä vain verkkoversiossa. Valitse käytettävä kieli avoinna olevalle ohjesivulle.

Ohjeen hakemisto

Ohjeen hakemisto näyttää listan kaikkien LibreOfficen moduulien avainsanoista. Avainsanan napsauttaminen avaa linkitetyn ohjesivun.

Ohjeen hakemistosta hakeminen

Kirjoita avainsana hakukenttään. Haku tapahtuu samalla kun kirjoitat.

The search results is displayed as a filtered list of matches. The module name is displayed as a heading on the list. The GLOBAL heading indicates a match for keywords relevant to more than one LibreOffice module. For example, cell borders applies to spreadsheets cells as well as text and presentation table cells or frames.

Vieritä hakemiston merkintöjä tai suodatettuja tuloksia eteen tai taakse nuolikuvakkeilla.

Sis√§llys ‚Äď ohjeen p√§√§aiheet

Näyttää hakemiston kaikkien moduulien pääaiheista.

LibreOfficen ohjeen käyttäminen selaimella

Ohjesivuilla liikkuminen

Siirry sivujen välillä selaimen Siirry sivu taaksepäin ja Siirry sivu eteenpäin -painikkeilla. Useimmissa selaimissa Siirry sivu taaksepäin -painikkeen pohjassa pitäminen avaa luettelon aiemmin käydyistä sivuista ja Siirry sivu eteenpäin -painikkeen pohjassa pitäminen avaa luettelon nykyisen sivun jälkeen käydyistä sivuista.

Ohjesivujen tallentaminen kirjanmerkeiksi

Käytä selaimen kirjanmerkkitoimintoa päästäksesi nopeasti tärkeille ohjesivuille. Useimmissa selaimissa kirjanmerkin lisääminen tapahtuu seuraavasti:

1. Avaa selaimen Kirjanmerkit-valikko,

2. valitse Lisää sivu kirjanmerkkeihin, tai

Paina +D (useimmissa selaimissa).

3. Enter the name, folder and meaningful tags for the bookmark.

4. Sulje selaimen kirjanmerkki-ikkuna.

Ohjesivujen selaushistoria

Selaamasi ohjesivut kirjataan verkkoselaimen historiaan. Sivuhistorian avaaminen:

1. Valitse selaimen Sivuhistoria-valikko,

2. Valitse Näytä sivuhistoria.

3. Napsauta mitä tahansa sivuhistoriaikkunan merkintää avataksesi vastaavan ohjesivun.

Ohjesisällön kopioiminen leikepöydälle

Voit kopioida ohjesivun sisältöä käyttöjärjestelmäsi leikepöydälle normaaleilla kopiointikomennoilla. Esimerkiksi:

1. Valitse ohjesivulla teksti, jonka haluat kopioida.

2. Paina +C.

Osan ohjesivujen sisällöstä voi kopioida leikepöydälle yhdellä hiiren napsautuksella. Näissä tapauksissa, kun hiiren osoittimen liikuttaa kopioinnin mahdollistavan sisällön päälle, näkyviin tulee työkaluvihje. Esimerkiksi seuraava rivi mahdollistaa kopioinnin:

=SUMMA(A1:A10)

Haku avoinna olevalta sivulta

Avoinna olevalta ohjesivulta hakeminen käy seuraavasti:

1. Open the View menu of your default web browser and choose Find on this Page entry.

Voit myös painaa +F.

2. In the Search for box, enter the text that you want to find.

3. Valitse haluamasi hakuasetukset.

4. Paina Enter.

To find the next occurrence of the search term on the page, click on the Up arrow or Down arrow to find the previous or next occurrence.

Yleistä tietoa sisällöstä

Kuvakkeet dokumentaatiossa

Näillä kolmella kuvakkeella ilmoitetaan hyödyllisistä lisätiedoista.

Varoitus-kuvake

Tärkeää!-kuvake ilmoittaa tärkeistä tietoturvaa koskevista tiedoista.

Huomautus-kuvake

Huomaa-kuvake ilmoittaa lisätiedoista, esimerkiksi vaihtoehtoisista toimintatavoista.

Vihje-kuvake

Vinkki-kuvake ilmoittaa vinkeistä, joiden avulla ohjelman käyttö tehostuu.