Lomakeselain

Avataan lomakeselain. Kohdistetun asiakirjan kaikki lomakkeet ja alilomakkeet vastaavine ohjausobjekteineen näkyvät lomakeselaimessa.

Kun käytetään useita lomakkeita, lomakeselain antaa yleiskuvan niistä kaikista ja tarjoaa erilaisia toimintoja lomakkeiden muokkaamiseen.

Toiminnon käyttäminen:

Valikkoriviltä:

Choose Form - Form Navigator.

Välilehdellisestä käyttöliittymästä:

Choose Form - Form Navigator.

Choose Tools - Form Navigator.

Työkaluriveiltä:

Icon Form Navigator

Lomakeselain


The Form Navigator contains a list of all created (logical) forms with the corresponding control fields. You can see whether a form contains control fields by the plus sign displayed before the entry. Click the plus sign to open the list of the form elements.

Erilaisten ohjausobjektien järjestystä voi muuttaa vetämällä ja pudottamalla lomakeselaimessa. Voidaan valita yksi tai useampi ohjausobjekti ja vetää ne toiseen lomakkeeseen. Vaihtoehtoisesti voi käyttää +X -näppäinyhdistelmää tai kohdevalikon Leikkaa-komentoa ohjausobjektin siirtämiseksi leikepöydälle ja +V-näppäinyhdistelmää tai komentoa Lisää ohjausobjektin lisäämiseksi toiseen paikkaan.

Nimen muokkaamiseksi lomakeselaimessa napsautetaan nimeä ja kirjoitetaan uusi. Voidaan myös käyttää kohdevalikon komentoa.

Jos valitaan ohjausobjekti lomakeselaimessa, vastaava elementti tulee valituksi asiakirjassa.

Jos valitun rivin kohdevalikko avataan, lomakeselaimessa on valittavissa seuraavat toiminnot:

Uusi

Lisätään uusi elementti lomakkeelle. Uusi-toiminto on avattavissa vain, jos lomakeselaimessa on valittuna lomake.

Lomake

Luodaan uusi lomake asiakirjaan. Jotta luotaisiin alilomake, uusi lomake lisätään halutun päälomakkeen alle.

Piilotettu ohjausobjekti

Luodaan valittuun lomakkeeseen piilotettu ohjausobjekti, jota ei esitetä näytöllä . Piilotettua ohjausobjektia käytetään lomakkeen kanssa siirrettävien tietojen mukaan saamiseen. se sisältää lisätietoja tai selittävän tekstin, joka voidaan määrittää, kun lomake luodaan ohjausobjektin erityisominaisuuksia käyttäen. Valitaan ensin piilotettu ohjausobjekti lomakeselaimesta ja sitten Ominaisuudet-komento.

Ohjausobjektit voi kopioida leikepöydän kautta (pikanäppäimet +C kopiointiin ja +V lisäämiseen). Piilotettuja ohjausobjekteja voi kopioida lomakeselaimessa käyttämällä vedä ja pudota -toimintoa samalla kun pitää -näppäintä painettuna.

Vedä ja pudota -toiminnolla kopioidaan ohjausobjekteja saman asiakirjan sisällä tai asiakirjojen välillä. Avataan toinen lomakeasiakirja ja vedetään piilotettu ohjausobjekti lomakeselaimesta kohdeasiakirjan lomakeselaimeen. Napsautetaan näkyvää ohjausobjektia suoraan asiakirjassa, pidetään hiirtä hetki paikoillaan, niin että ohjausobjektin kopio tulee lisätyksi leikepöydälle, sitten vedetään ja pudotetaan se toiseen asiakirjaan. Jos halutaan kopioida samaan asiakirjaan, painetaan -näppäintä vedettäessä.

Poista

Poistetaan valittu rivi. Toiminta mahdollistaa yksittäisten lomakekomponenttien ja kokonaisten lomakkeiden poistamisen yhdellä hiiren napsautuksella.

Sarkainjärjestys

Kun lomake on valittu, se avaa sarkainjärjestys-valintaikkuna, jossa kohdistuksen siirtyminen Sarkaimella ohjausobjekteissa määritetään.

Nimeä uudelleen

Nimetään uudelleen valittu ohjausobjekti.

Ominaisuudet

Avataan valittua merkintää vastaava Ominaisuudet-valintaikkuna. Jos valitaan lomake, Lomakkeen ominaisuudet -valintaikkunaan. Kun ohjausobjekti valitaan, avautuu Ohjausobjektin ominaisuudet -valintaikkuna.

Avaa suunnittelutilassa

Opens forms in Design Mode so that the form can be edited.

Please support us!