HTML-vienti ja -tuonti

Kun viedÀÀn tiedosto HTML-asiakirjaan, kuvailutiedot ja kÀyttÀjÀn mÀÀrittÀmÀt tiedoston ominaisuudet ovat vietÀvÀn asiakirjan HEAD-muotoilukoodien vÀlissÀ olevissa META-muotoilukoodeissa. META-muotoilukoodeja, jotka eivÀt nÀy nettiselaimessa, kÀytetÀÀn erilaisten tietojen sisÀllyttÀmiseen, kuten WWW-sivun avainsanat hakuohjelmille. TyöstettÀvÀn asiakirjan ominaisuudet asetetaan valitsemalla Tiedosto - Ominaisuudet, napsauttamalla Kuvaus- tai KÀyttÀjÀn mÀÀrittÀmÀ -vÀlilehteÀ ja kirjoittamalla sitten mieleiset tiedot.

Seuraavat tiedoston ominaisuudet muunnetaan META--muotoilukoodeiksi vietÀessÀ tiedostoa HTML-asiakirjana:

Tiedoston ominaisuus

<TITLE>

Aihe

<META NAME="CLASSIFICATION" CONTENT="kentÀn sisÀltö">

Avainsanat

<META NAME="KEYWORDS" CONTENT="kentÀn sisÀltö">

Kuvaus

<META NAME="DESCRIPTION" CONTENT="kentÀn sisÀltö">

Info-kentÀt 1...4

<META NAME="Info-kentÀn nimi" CONTENT="kentÀn sisÀltö">

Huomautus-kuvake

HTML-tuonnissa esiintyvien META-muotoilukoodien sisÀltö lisÀtÀÀn vastaaviin LibreOffice-tiedoston ominaisuuskenttiin.

Vihje-kuvake

Avainsanat pitÀÀ erotella pilkuin. Avainsanassa voi olla tyhjeitÀ tai puolipisteitÀ.

Tuonnin vihjeet

Tuotaessa HTML-asiakirjaa seuraavat META-muotoilukoodit muutetaan automaattisesti LibreOffice-kentiksi: <META HTTP-EQUIV="REFRESH"...> ja <META NAME="..." ...> , jossa NAME on AUTHOR, CREATED, CHANGED, CHANGEDBY, DESCRIPTION, KEYWORDS tai CLASSIFICATION.

Komentosarjat, kommentit ja META-muotoilukoodit, jotka sijoitetaan vÀlittömÀsti TABLE-muotoilukoodin edelle, lisÀtÀÀn taulukon ensimmÀiseen soluun .

HTML-asiakirjan ylÀtunnisteen komentosarjat ja META-muotoilukoodit tuodaan ja ankkuroidaan asiakirjan ensimmÀiseen kappaleeseen.

HTML-muotoilukoodien tuontiasetuksien tekemiseksi valitse - Lataus ja tallennus - HTML-yhteensopivuus. Ohjelman tuntemassa META-muotoilukoodissa on joko "HTTP-EQUIV"- tai "NAME"-mÀÀre ja se tuodaan LibreOffice-huomautuksena. Ainoa poikkeus on <META NAME="GENERATOR"...>, joka ohitetaan.

Viennin vihjeet

Asiakirjan ensimmÀisen kappaleen alussa olevat huomautukset ja komentosarjat viedÀÀn HTML-asiakirjan ylÀtunnisteeseen. Jos asiakirja alkaa taulukolla, sen ensimmÀisen solun ensimmÀinen kappale viedÀÀn HTML-asiakirjan ylÀtunnisteeseen.