Näppäimistö

Määritetään tai muokataan LibreOffice-komentojen ja LibreOffice Basic-makrojen pikanäppäimiä.

Toiminnon käyttäminen:

Choose Tools - Customize - Keyboard tab. A document must be opened.

Pikanäppäimiä voidaan määrittää tai muokata aktiiviselle sovellukselle tai kaikille LibreOffice -sovelluksille.

note

Käyttöjärjestelmän pikanäppäinten määrittelyä uudelleen tulee välttää.

LibreOffice

Esitetään kaikkien LibreOffice-sovellusten yhteiset pikanäppäimet.

Esitetään käytössä olevan LibreOffice-sovelluksen pikanäppäimet.

Pikanäppäimet

Luettelossa on pikanäppäin ja siihen liitetty komento. Komennon pikanäppäimen määrittämiseksi tai muuttamiseksi valitaan Toiminto-luettelo, napsautetaan pikanäppäintä tästä luettelosta ja napsautetaan Muuta.

Toiminnot

Luetteloissa on toimintojen luokat ja ne LibreOffice-toiminnot, joille pikanäppäimen voi määrittää.

Luokka

Luettelossa on saatavilla olevat toimintojen luokat. Pikanäppäimen määrittämiseksi tyylille avataan "Tyylit"-luokka.

Toiminto

Valitaan toiminto, jolle pikanäppäin määritetään, napsautetaan näppäinyhdistelmän riviä Pikanäppäimet-luettelossa ja napsautetaan sitten Muuta-painiketta. Jos valitulla toiminnolla jo on pikanäppäin, se näkyy Näppäimet-luettelossa.

Näppäimet

Esitetään valittuun toimintoon kytketty pikanäppäin.

Muuta

Määrätään näppäinyhdistelmä, joka on valittuna Pikanäppäimet-luettelossa, käytettäväksi komennossa, joka on valittuna Toiminto-luettelossa.

Delete

Poistetaan valittu määrä osatekijöitä ilman vahvistuskyselyä.

Lataa

Korvataan pikanäppäinten kokoonpano aiemmin tallennetulla kokoonpanolla.

Tallenna

Tallennetaan vallitseva pikanäppäinkokoonpano, jotta se voidaan ladata myöhemmin.

Palauta

Palautetaan muutetut arvot takaisin oletusarvoiksi.