Muotoilu-valikko

Avaa Lomakkeen ohjausobjektit -palkki, napsauta LisÀÀ ohjausobjekteja -kuvaketta, napsauta Taulukon ohjausobjekti -kuvaketta ja luo kenttÀ hiirellÀ vetÀen.

Avaa Lomakkeen ohjausobjektit -palkki, napsauta LisÀÀ ohjausobjekteja -kuvaketta, napsauta Taulukon ohjausobjekti -kuvaketta ja luo kenttÀ hiirellÀ vetÀen. TyöstettÀvÀllÀ lomakkeella ei saa olla tietokantayhteyttÀ.

Avaa Lomakkeen ohjausobjektit -palkki, napsauta LisÀÀ ohjausobjekteja -kuvaketta, napsauta Taulukon ohjausobjekti -kuvaketta ja luo kenttÀ hiirellÀ vetÀen. Tietokantayhteys on vÀlttÀmÀtön.

Open Form Controls toolbar, click Combo Box or List Box icon and drag mouse to generate field. Database connection must exist in the form.

Open Form Controls toolbar, click Combo Box or List Box icon and drag mouse to generate field. Database connection must exist in the form: Wizard - Page 1.

Open Form Controls toolbar, click Combo Box or List Box icon and drag mouse to generate field. Database connection must exist in the form: Wizard - Page 2.

Open Form Controls toolbar, click List Box icon and drag mouse to generate field. Database connection must exist in the form: Wizard - Page 3.

Open Form Controls toolbar, click Combo Box icon and drag mouse to generate field. Database connection must exist in the form: Wizard - Page 3.

Avaa Basicin valintaikkunamuokkaimessa Työkalulaatikko-palkki, napsauta

Kuvake

Ominaisuudet

Open context menu of a selected form element - choose Form.

Kuvake

Lomake

Open context menu of a selected form element - choose Form - General tab.

Open Form Controls toolbar or Form Design toolbar, click Form icon - General tab.

Open context menu of a selected form element - choose Form - Data tab.

Open Form Controls toolbar or Form Design toolbar, click Form icon - Data tab.

Open context menu of a selected control on an XML Form document, choose Control - Data tab.

Open Form Controls toolbar of an XML Form document, click Control icon - Data tab.

Open context menu of a selected form element - choose Form - Events tab.

Open Form Controls toolbar or Form Design toolbar, click Form icon - Events tab.

Open context menu of a selected form element - choose Control.

Kuvake

Ohjausobjekti

Open context menu of a selected form element - choose Control - General tab.

Open Form Controls toolbar or Form Design toolbar, click Control icon - General tab.

Open context menu of a selected form element - choose Control - Data tab.

Open Form Controls toolbar or Form Design toolbar, click Control icon - Data tab.

Open context menu of a selected form element - choose Control - Events tab.

Open Form Controls toolbar or Form Design toolbar, click Control icon - Events tab.

On Form Design bar, click

Kuvake

SarkainjÀrjestys

On Form Design bar, click

Kuvake

LisÀÀ kenttÀ

On Form Design bar, click

Kuvake

Lomakeselain

On Form Controls toolbar or Form Design bar, click

Kuvake

Design Mode On/Off

Open Form Navigator - select form - open context menu - choose Open in Design Mode.

On Form Design bar, click

Kuvake

Avaa suunnittelutilassa

On Form Control toolbar, click

Kuvake

Ohjatut toiminnot pÀÀllÀ / pois

Choose Format - Arrange (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Open context menu - choose Arrange (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw).

Choose Shape - Arrange (LibreOffice Draw).

Kuvake

JÀrjestÀ

Choose Format - Arrange - Bring to Front (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Choose Shape - Arrange - Bring to Front (LibreOffice Draw).

Shift++plus sign (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw).

Open context menu - choose Arrange - Bring to Front (LibreOffice Impress).

Kuvake

Tuo eteen

Choose Format - Arrange - Bring Forward (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Choose Shape - Arrange - Bring Forward (LibreOffice Draw).

+Plus (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw)

Open context menu - choose Arrange - Bring Forward (LibreOffice Impress).

Kuvake

SiirrÀ eteenpÀin

Choose Format - Arrange - Send Backward (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Choose Shape - Arrange - Send Backward (LibreOffice Draw).

+Miinus (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw)

Open context menu - choose Arrange - Send Backward (LibreOffice Impress).

Kuvake

SiirrÀ taaksepÀin

Choose Format - Arrange - Send to Back (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Choose Shape - Arrange - Send to Back (LibreOffice Draw).

Vaihto++Miinus (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw)

Open context menu - choose Arrange - Send to Back (LibreOffice Impress).

Kuvake

Vie taakse

Choose Format - Arrange - To Foreground.

Kuvake

Edustalle

Choose Format - Arrange - To Background.

Kuvake

Taustalle

Choose Format - Align (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Choose Shape - Align (objects selected) (LibreOffice Draw).

Open context menu - choose Align (objects selected) (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw).

Choose Format - Align - Left (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Choose Shape - Align - Left (selected objects) (LibreOffice Draw).

Open context menu - choose Align - Left (objects selected) (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw).

On Align bar (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw), click

Kuvake

Vasen

Choose Format - Align - Centered (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Choose Shape - Align - Centered (objects selected) (LibreOffice Draw).

On Align bar (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw), click

Kuvake

Keskitetty

Choose Format - Align - Right.

Choose Shape - Align - Right (objects selected) (LibreOffice Draw).

On Align bar (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw), click

Kuvake

Oikea

Choose Format - Align - Top (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Choose Shape - Align - Top (objects selected) (LibreOffice Draw).

Open context menu - choose Align - Top (objects selected) (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw).

On Align bar (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw), click

Kuvake

YlÀreuna

Choose Format - Align - Centered (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Choose Shape - Align - Centered (objects selected) (LibreOffice Draw).

Open context menu - choose Align - Centered (objects selected) (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw).

On Align bar (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw), click

Kuvake

Keskitetty

Choose Format - Align - Bottom (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Choose Shape - Align - Bottom (objects selected) (LibreOffice Draw).

On Align bar (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw), click

Kuvake

Alareuna

Choose Format - Anchor.

On Form Design bar, click

Kuvake

Muuta ankkuri

Choose Format - Anchor - To Page.

Choose Format - Anchor - To Paragraph.

Choose Format - Anchor - To Character.

Choose Format - Anchor - As Character.

Choose Format - Anchor - To Frame.

Choose Format - Anchor - To Cell.