LibreOffice Draw'n ominaisuudet

LibreOffice Draw'lla luodaan sekä yksinkertaisia että monimutkaisia piirroksia. Ne ovat vietävissä lukuisiin yleisiin kuvatiedostomuotoihin. Käyttäjä voi myös lisätä työhönsä toisilla LibreOffice-sovelluksilla tuotettuja taulukoita, kaavioita ja muita osia.

Vektorigrafiikka

LibreOffice Draw tuottaa vektorigrafiikkaa viivoista ja käyristä, jotka määräytyvät matemaattisesti vektoreista. Nämä vektorit muodostavat geometrian mukaisia viivoja, ellipsejä ja monikulmioita.

3D-objektien tuottaminen

Käyttäjä voi luoda yksinkertaisia virtuaalisia kolmiulotteisia kappaleita, kuten kuutioita, palloja ja sylintereitä LibreOffice Draw'ssa. Myös kohteiden valaistusta voidaan säätää.

Ruudukko ja kohdistusviivat

Ruudukko ja sijoitteluavut eli kohdistusviivat tarjoavat piirroksen kohdistamiseen visuaalista apua. Valittavissa on myös piirrosobjektin kohdistaminen ruudukkoon, sijoitteluapuun tai toisen objektin reunaan.

Suhdeverkostojen esittäminen

You can connect objects in LibreOffice Draw with special lines called "connectors" to show the relationship between objects. Connectors attach to gluepoints on drawing objects and remain attached when the connected objects are moved. Connectors are useful for creating organization charts and technical diagrams.

Mittojen esittäminen

Teknisissä piirustuksissa esitetään tavallisesti kappaleen mitat. LibreOffice Draw'ssa käytetään mittaviivoja eli -janoja ulottuvuuksien mittaamiseen ja esittämiseen.

Galleria

Voit hyödyntää Gallerian kuvia, animaatioita, ääniä ja muita elementtejä piirustuksissasi. Se on käytettävissä myös muissa LibreOffice-sovelluksissa.

Kuvatiedostomuodot

LibreOffice Draw'lla tehtyjä piirroksia voi viedä moniin yleisiin kuvatiedostomuotoihin, esimerkiksi BMP, GIF, JPG ja PNG.

Please support us!