Asetukset-palkki

Asetukset-palkki saadaan esille valitsemalla Näytä - Työkalurivit - Asetukset.

Toiminnon käyttäminen:

Valitse Näytä - Työkalurivit - Asetukset

Kiertotila objektin napsauttamisen jälkeen

Muutetaan hiiren napsautuksen toimintaa, niin että kiertokahvat ilmestyvät, kun objektia napsautetaan ja poistuvat uudestaan napsautettaessa. Objektia kierretään vetämällä kahvoista haluttuun suuntaan.

Kuvake, jossa tähti ja alakiertonuoli vastapäivään

Kiertotila objektin napsauttamisen jälkeen

Näytä ruudukko

Specifies whether to display the grid.

Kuvake

Näytä ruudukko

Näytä kohdistusviivat

Tuodaan esille tai piilotetaan sijoitteluavut eli kohdistusviivat. Sijoitteluapu poistetaan vetämällä se pois dialta.

Kohdistusviiva-kuvake, jossa pisteviivojen risteys

Näytä kohdistusviivat

Apuviivat siirrettäessä

Specifies whether to display guides when moving an object.

Icon

Apuviivat siirrettäessä

Kohdista ruudukkoon

Merkitsemällä määrätään, että kehyksiä, piirroselementtejä tai ohjausobjekteja siirretään vain ruudukon pisteiden välillä. Ruudukkoon kohdistusasetusta voi muuttaa tilapäisesti, kun objektia vedettäessä pidetään pohjassa .

Kuvake

Kohdista ruudukkoon

Kohdista sijoitteluapuihin

Snaps the edge of a dragged object to the nearest snap line when you release the mouse.

Kuvake, jossa ristikkäiset katkoviivat ja magneetti

Kohdista kohdistusviivoihin

Kohdista marginaaleihin

Specifies whether to align the contour of the graphic object to the nearest page margin.

Icon Snap to Page Margins

Kohdista marginaaleihin

Kohdista objektin reunaan

Specifies whether to align the contour of the graphic object to the border of the nearest graphic object.

Icon Snap to Object Border

Kohdista objektin reunaan

Kohdista objektin pisteisiin

Specifies whether to align the contour of the graphic object to the points of the nearest graphic object.

Icon Snap to Object Points

Kohdista objektin pisteisiin

Salli pikamuokkaus

Merkinnällä määrätään, että tekstiobjektin napsautus johtaa suoraan tekstinmuokkaustilaan.

Icon Allow Quick Editing

Salli pikamuokkaus

Valitse vain tekstialue

Specifies whether to select a text box by clicking the text.

Icon Select Text Area Only

Valitse vain tekstialue

Muokkaa tekstiä kaksoisnapsauttamalla

Muutetaan hiiren napsautuksen toimintaa, niin että kaksoisnapsauttamalla objektia voidaan lisätä tai muokata tekstiä.

Kuvake, jossa osoitin  ja kehystetty ABC

Muokkaa tekstiä kaksoisnapsauttamalla

Muokkaa objektia, jolla on ominaisuuksia

Jos tämä Asetukset-palkin kuvake on aktivoitu, objektien värit ja muut ominaisuudet näkyvät, mutta 50% läpinäkyvinä, kun sitä siirretään tai piirretään. Kun kuvake ei ole aktiivinen, vain ääriviivat esitetään piirrettäessä ja objekti esitetään kaikkine ominaisuuksineen kun hiiren painike vapautetaan.

Kuvake

Muokkaa objektia, jolla on ominaisuuksia

Poistu kaikista ryhmistä

Poistutaan kaikista ryhmistä ja palataan tavalliseen näkymään.

Icon Exit all groups

Poistu kaikista ryhmistä