Osapiirrosten kierto

Objektia eli osapiirrosta voidaan kiertÀÀ oletuskiertopisteen (keskipiste) tai asetetun kiertopisteen ympÀri.

Kiertokuvake, jossa nuoli kaarella

Valitaan kierrettÀvÀ objekti. LibreOffice Draw'n Tila-palkissa tai LibreOffice Impressin Piirros-palkissa napsautetaan KierrÀ-painiketta.

SiirretÀÀn osoitin kulmakahvaan, niin ettÀ kohdistin vaihtuu kiertosymboliksi. Piirrosobjekti kiertyy kahvasta vetÀmÀllÀ.

Painamalla Vaihto-nÀppÀintÀ rajoitetaan kierto 15 asteen monikerroiksi.

Right-click the object to open the context menu. Choose Position and Size - Rotation to enter an exact rotation value.

Objektin kierto -kuvake

KiertopistettÀ vaihdetaan tarttumalla hiirellÀ objektin keskellÀ olevaan ympyrÀÀn ja vetÀmÀllÀ se uuteen paikkaan asiakirjapinnalla.

Osapiirrosta vÀÀnnetÀÀn vinoksi pysty- tai vaakasuuntaan sivukahvoista.