LibreOffice Calcin ominaisuudet

LibreOffice Calc on taulukkolaskentaohjelma, jolla käyttäjä laskee, analysoi ja kokoaa tietojaan. Myös Microsoft Excelin taulukoita voi tuoda ja muokata tällä sovelluksella.

Laskenta

LibreOffice Calcin käyttäjä saa hallintaansa funktiot, mukaan lukien tilastolliset ja rahoitusfunktiot, joilla monimutkainenkin laskenta sujuu.

Voit käyttää myös ohjattua funktioiden luomista kaavojen kirjoittamiseen.

Entä jos -analyysi

Eräs kiintoisa piirre Calcissa on välitön vastauksen näkyminen, kun muutetaan yhtä useista monimutkaiseen laskentaan vaikuttavista tekijöistä. Esimerkiksi laina-ajan muuttaminen näkyy korkoprosentin tai takaisinmaksuerän suuruudessa. Tämän lisäksi suurempien taulukoiden vertailuun voidaan laatia erilaisia skenaarioita.

Tietokantatoiminnot

Laskentataulukkoa voidaan käyttää tietojen lajitteluun, säilytykseen ja suodatukseen.

LibreOffice Calciin voidaan vetää ja pudottaa tauluja tietokannoista. Calcin laskentataulukoita voidaan käyttää tietolähteenä LibreOffice Writerillä luotavissa joukkokirjeissä.

Tietojen järjestely

Muutamalla hiiren napsauksella käyttäjä voi järjestellä uudelleen laskentataulukkonsa niin, että tietyt tietoalueet tulevat esille ja toiset menevät piiloon tai muotoilla solualueita asetettujen ehtojen mukaisesti. Myös väli- ja loppusummien laskennan saa lisättyä taulukkoon nopeasti.

Päivittyvät kaaviot

LibreOffice Calcilla käyttäjä voi esittää laskentataulukkonsa tietoja dynaamisissa kaavioissa, jotka päivittyvät välittömästi tietojen muuttuessa.

Microsoft-tiedostojen avaaminen ja tallentaminen

Voit käyttää LibreOffice-tiedostosuodattimia Excel-tiedostojen muuntamiseen tai avata ja tallentaa lukuisia muitakin tiedostomuotoja.

Please support us!