Solusisältöjen kelpoisuus

Jokaiselle solulle voidaan määrittää, mitkä syötteet ovat kelvollisia. Solun epäkelvot syötteet torjutaan.

Varoitus-kuvake

Kelpoisuustarkistus aktivoituu uusia arvoja syötettäessä. Jos epäkelvot arvot on jo aiemmin lisätty soluun, tai jos arvot lisätään soluun joko vedä ja pudota -toiminnolla tai kopioimalla ja liittämällä, kelpoisuustarkistus ei toimi.

Huomautus-kuvake

Milloin vain voidaan valita Työkalut - Jäljitys ja komennolla Merkitse väärät tiedot saadaan esille ne solut, joissa on epäkelvot arvot.

Solusisältöjen kelpoisuuden käyttäminen

1. Valitse solut, joissa käytät uutta kelpoisuusehtoa.

2. Valitse Tiedot - Kelpoisuus.

3. Anna Ehto-välilehdellä ehdot uusille soluihin syötettäville arvoille.

4. Valitse vaihtoehto Salli-kentässä.

5. Jos valitset "Kokonaisluvut", sellaiset arvot kuin "12,5" eivät ole sallittuja. Valinta "Päivämäärä" sallii päivämäärätiedot sekä paikallisena päivämäärämuotoiluna että päivämäärän sarjanumerona. Samalla tavalla "Aika"-ehto sallii ajan kellonaikamuodossa, kuten "12:00" tai sarjanumerona. "Tekstin pituus " -ehto vaatii, että solut sallivat vain tekstisyötteitä.

Valitse "Luettelo", mikäli syötät kelpoisten merkintöjen luettelon.

6. Valitse seuraava ehto Tiedot-kentässä. Tehdystä valinnasta riippuen lisäehtoja voi olla valittavissa.

Kun solun kelpoisuusehdot on määritetty, voidaan käyttää kahta muuta välilehteä viesti-ikkunoiden luomiseen:

To display the error message, select Show error message when invalid values are entered.

Huomautus-kuvake

Sen jälkeen kun solun toimintoja on muutettu Virhehälytys-välilehdellä ja valintaikkuna on suljettu OK-painikkeella, muutos tulee voimaan vasta, kun valitaan joku muu solu.