Taulukoiden tulostaminen vaakasivuille

Taulukon tulostamiseen on tarjolla lukuisia vuorovaikutteisia asetuksia NÀytÀ - Sivun vaihtojen esikatselu -toiminnossa. Kunkin sivun tulostettavat solualueet saa mÀÀrÀttyÀ vetÀmÀllÀ erotin- tai reunaviivoista.

Tulostettaessa vaakasuuntaiselle arkille menetellÀÀn seuraavasti:

1. Siirry tulostettavalle taulukolle.

2. Choose Format - Page Style.

Komento ei ole nÀkyvissÀ, jos taulukko on avattu kirjoitussuojattuun tilaan. TÀssÀ tapauksessa napsautetaan Oletus-palkin Muokkaa tiedostoa -kuvaketta.

3. Valitse Sivu-vÀlilehti. Valitse paperin suunnaksi Vaaka ja hyvÀksy OK:lla.

4. Valitse Tiedosto - Tulosta. Esille tulee Tulosta -valintaikkuna.

Tulostinohjaimesta ja kÀyttöjÀrjestelmÀstÀ riippuen voi olla tarpeen napsauttaa Ominaisuudet-painiketta tulostimen asettamiseksi vaakatulostukselle tÀssÀ.

5. Tulosta-valintaikkunan YleistÀ-vÀlilehdeltÀ valitse tulostettava aineisto:

Kaikki taulukot - Kaikki taulukot tulostetaan.

Valitut taulukot - Vain valitut taulukot tulostetaan. Kaikki taulukot, joiden nimi (alareunan taulukkovalitsimissa) on valittu, tulostetaan. Painamalla -nÀppÀintÀ napsautettaessa taulukon nimeÀ voidaan tÀtÀ valintaa muuttaa.

Valitut solut - Kaikki valitut solut tulostetaan.

6. Kaikista edellisten valintojen tuottamista mahdollisista tulostearkeista on valittavissa tulostesivujen joukko:

Kaikki sivut - Tulostetaan kaikki tulokseksi tulevat sivut.

Sivut - SyötetÀÀn tulostettavien sivujen numerot. Sivut numeroidaan ensimmÀisestÀ taulukosta alkaen. Jos nÀhdÀÀn, ettÀ Taulukko1 tulostuu 4 sivulle ja halutaan tulostaa kaksi ensimmÀistÀ sivua Taulukko2:sta, tÀssÀ kirjoitetaan 5-6.

Jos Muotoilu - Tulostusalueet -toiminnossa on mÀÀritetty yksi tai useampia tulostusalueita, vain nÀiden tulostusalueiden sisÀltö tulostuu.