Taulukoiden tallentaminen ja avaaminen HTML-muodossa

Taulukoiden tallentaminen HTML-muodossa

LibreOffice Calc tallettaa kaikki Calc-asiakirjan taulukot yhtenä HTML-asiakirjana. HTML-asiakirjan alkuun tulee ylätunniste ja hyperlinkkiluettelo, josta asiakirjan sisältämiin yksittäisiin taulukoihin pääsee suoraan.

Luvut esitetään niin kun ne on kirjoitettu. Lisäksi <SDVAL> HTML-muotoilukoodissa on kirjoitettuna tarkka sisäinen lukuarvo, niin että kun HTML-asiakirja avataan LibreOfficeilla, käyttäjä tietää, että hänellä on käytössään tarkat arvot.

1. Käsiteltävän Calc-asiakirjan tallentamiseksi HTML-muodossa valitse Tiedosto - Tallenna nimellä.

2. Valitse Tiedoston tyyppi -luetteloruudusta, alueelta missä muutkin LibreOffice Calcin suodattimet sijaitsevat, tiedostomuodoksi "HTML -asiakirja (LibreOffice Calc)".

3. Anna tiedostolle nimi ja napsauta Tallenna.

Taulukoiden avaaminen HTML-muodossa

LibreOffice tarjoaa HTML-tiedostojen avaamiseen lukuisia suodattimia, jotka ovat valittavissa Tiedosto - Avaa -toiminnon Tiedoston tyyppi luetteloruudusta: