Etsi ja korvaa Calcissa

Taulukkolaskenta-asiakirjoissa voidaan hakea sanoja, kaavoja tai tyylejä. Tuloksia voidaan selata tai korostaa löytyneet solut yhdellä kertaa ja sitten käyttää toista muotoilua tai korvata solusisällöt toisella sisällöllä.

Etsi ja korvaa -valintaikkuna

Solut voivat sisältää tekstiä tai lukuja, jotka on syötetty suoraan kuin tekstiasiakirjaan. Mutta soluissa voi olla myös tekstiä tai lukuja laskentatuloksina. Esimerkiksi, jos solussa on kaava =1+2, se esittää tulosta 3. Käyttäjän on päätettävä, hakeeko hän lukuja 1 ja 2 erikseen vai lukua 3.

Kaavojen tai arvojen hakemiseksi

Etsi ja korvaa -valintaikkunassa voidaan määritellä haettavaksi kaavan osia tai laskennan tuloksia.

1. Valitse Muokkaa - Etsi ja korvaa avataksesi Etsi ja korvaa -valintaikkunan.

2. Laajenna valintaikkunaa napsauttamalla Lisää valintoja -painiketta.

3. Valitse "Kaavat" tai "Arvot" Etsi kohteesta -luetteloruutuun.

"Kaavat"-valinnalla haku kattaa kaavojen kaikki osat.

"Arvot"-valinnalla etsitään laskentatuloksista.

Huomautus-kuvake

Cell contents can be formatted in different ways. For example, a number can be formatted as a currency, to be displayed with a currency symbol. These symbols are included in searches when the Formatted Display search option is activated.

Tekstin hakeminen

1. Valitse Muokkaa - Etsi ja korvaa avataksesi Etsi ja korvaa -valintaikkunan.

2. Enter the text to find in the Find text box.

3. Napsauta joko Etsi seuraava tai Etsi kaikki.

Kun napsautetaan Etsi seuraava, Calc valitsee seuraavan solun, jossa teksti on. Teksti on luettavissa ja muokattavissa. Napsautettaessa Etsi seuraava -painiketta uudestaan edetään seuraavaan löydettyyn soluun.

1. Jos valintaikkuna suljetaan, voidaan painaa näppäinyhdistelmää (+Vaihto+F) seuraavan solun hakemiseksi valintaikkunaa avaamatta

2. By default, Calc searches the current sheet. Check the All sheets box to search through all sheets of the document.

Kun napsautetaan Etsi kaikki, Calc valitsee kaikki solut, joissa on annettu merkintä. Nyt voidaan esimerkiksi asettaa kaikki löydetyt solut lihavoiduiksi tai käyttää kaikkiin kerralla solutyyliä.

Rakenneselain

1. Valitse Näytä - Rakenneselain rakenneselaimen ikkunan avaamiseksi.

Rakenneselain on tärkein työkalu etsittäessä ja valittaessa objekteja.

Rakenneselainta käytetään objektien ja linkkien lisäämiseen samassa asiakirjassa tai toisista asiakirjoista.