Pivot-taulukoiden muokkaaminen

Napsauta jotain pivot-taulukon painikkeista ja pidÀ hiiren painike painettuna. Erityinen merkki ilmestyy hiiren osoittimen viereen.

VetÀmÀllÀ painiketta eri asemaan saman rivin painikkeisiin nÀhden voidaan sarakkeiden jÀrjestystÀ vaihtaa. Jos painike vedetÀÀn taulukon vasempaan reunaan riviotsikoiden alueelle, voidaan sarake vaihtaa riviksi.

Pivot-taulukko -valintaikkunassa voit vetÀÀ painikkeen SivukentÀt-alueelle luodaksesi painikkeen ja luetteloruudun pivot-taulukon ylÀosaan. Luetteloruutua voi kÀyttÀÀ pivot-taulukon suodattamiseen valinnan mukaan. Pivot-taulukon sisÀllÀ voi kÀyttÀÀ toista sivukenttÀÀ suodattimena vetÀmÀllÀ ja pudottamalla.

Painike poistetaan taulukosta vetÀmÀllÀ se pivot-taulukon ulkopuolelle. Vapauta hiiren painike, kun hiiren osoitin taulukolla muuttuu 'ei kÀytössÀ' -kuvakkeeksi. Painike on poistettu.

Pivot-taulukon muokkaamiseksi napsauta mitÀ tahansa solua pivot-taulukon sisÀllÀ ja avaa kohdevalikko. Kohdevalikosta löytyy komento Muokkaa asettelua, joka avaa tÀmÀn pivot-taulukon Pivot-taulukko -valintaikkunan.

Pivot-taulukossa voi kÀyttÀÀ vedÀ ja pudota tai leikkaa/liitÀ -komentoja tietokenttien jÀrjestelyyn.

Voit mÀÀritellÀ mukautettuja nimiÀ pivot-taulukoissa kentille, kenttien osille, vÀlisummille (joillakin rajauksilla) ja kokonaissummille. Mukautettu nimi annetaan kohteelle korvaamalla alkuperÀinen nimi toisella.

Avaa esimerkkitiedosto: