Tietojen ohjauksen taulukoiden luonti

1. Sijoita kohdistin solualueelle, jossa on arvot sekÀ rivi- ja sarakeotsikot.

2. Valitse Tiedot - Tietojen ohjaus - Aloita. Saat esille Valitse lÀhde -valintaikkunan. Valitse Nykyinen valinta ja hyvÀksy OK:lla. Taulukon otsikot nÀkyvÀt painikkeina Tietojen ohjaus -valintaikkunassa. VedÀ painikkeet pudottaen ne tarpeen mukaan joillekin neljÀstÀ asettelualueesta: "SivukentÀt", "SarakekentÀt", "RivikentÀt" ja "TietokentÀt".

3. VedÀ painikkeita neljÀlle alueelle tarpeita vastaavasti.

Jos painike vedetÀÀn SivukentÀt-alueelle, luodaan painike ja luetteloruutu tuotettavan tietojen ohjauksen taulukon ylÀosaan. Luetteloruutua voidaan kÀyttÀÀ tietojen ohjauksen taulukon suodattamiseen valinnan mukaisesti. Tuotetussa tietojen ohjauksen taulukossa voidaan kÀyttÀÀ vetÀmistÀ ja pudottamista toisen sivukentÀn kÀyttÀmiseksi suodattimena.

Jos painike pudotetaan TietokentÀt-alueelle, sen nimikkeeseen tulee nÀkyviin myös aineiston laskennassa kÀytettÀvÀ kaava.

1. Painikkeiden asemaa voidaan muuttaa milloin tahansa hiirellÀ.

2. Painikkeen saa poistettua tietoalueilta vetÀmÀlle sen oikealle, lÀhtöalueelleen.

3. TietokenttÀ-valintaikkuna avataan kaksoisnapsauttamalla painiketta RivikentÀt- tai SarakekentÀt-alueella. Valintaikkunassa valitaan, missÀ mÀÀrinLibreOffice laskee ja esittÀÀ vÀlisummia.

Tietojen ohjauksen valintaikkunasta poistutaan OK:lla. LisÀtyksi tulevat Suodatus-painike ja sivuvalitsin jokaista SivukentÀt-alueelle pudotettua kenttÀÀ kohti. Varsinainen tietojen ohjauksen taulukko tulee edellÀ mainittujen alle.

Open file with example: