Valuuttalukumuoto soluissa

In LibreOffice Calc you can give numbers any currency format. When you click the Currency icon Icon in the Formatting bar to format a number, the cell is given the default currency format set under - Languages and Locales - General.

Huomautus-kuvake

LibreOffice Calcin asiakirjojen vaihto voi johtaa väärinkäsityksiin, jos LibreOffice Calc-asiakirjan lataa käyttäjä, joka käyttää erilaista valuuttalukumuotoa kuin asiakirjan laatija.

LibreOffice Calcissa käyttäjä voi määrätä, että luku joka on muotoiltuna "1,234.50 €", säilyy euroina toisessakin maassa, eikä muutu dollareiksi.

Solun määritteet -valintaikkunan (valitaan Muotoilu - Solut - Luku -välilehti) valuuttalukumuotoa voidaan muuttaa kahden maa-asetuksen kautta. Kieli-yhdistelmäruudussa valitaan perusasetukset valuuttasymbolille, desimaali- ja tuhaterottimelle. Muotoilu-luetteloruudussa voidaan valita mahdollinen kielen oletusmuotoilun muunnelma.

1. Jos esimerkiksi kielivalinta on "Oletus" ja käytetään saksalaisia maa-asetuksia, valuuttalukumuodoksi tulee "1.234,00 €". Pistettä käytetään ennen tuhansien numeroa ja pilkkua ennen desimaalinumeroita. Jos nyt valitaan alisteinen valuuttalukumuoto "$ amerikanenglanti" Muotoilu-luetteloruudusta, muotoiluksi saadaan: "$ 1.234,00". Kuten näkyy, erotinmerkit säilyvät samoina. Vain valuuttasymboli on vaihtunut ja siirtynyt, mutta perusmuotoilu säilyy maa-asetusten mukaisena.

2. Jos Kieli-ruudussa vaihdetaan solut "amerikanenglanti"-kielelle, siirretään myös englanninkieliset maa-asetukset ja oletusvaluuttamuodoksi tulee nyt "$ 1,234.00".