Viittaaminen URL-osoitteisiin

Jos esimerkiksi löytyy Internet-sivu, jossa on ajankohtaista pörssitietoa laskentataulukkosoluissa, sivu on ladattavissa LibreOffice Calciin seuraavalla tavalla:

1. Sijoita kohdistin LibreOffice Calcin asiakirjassa siihen soluun, johon lisÀÀt ulkoista aineistoa.

2. Choose Sheet - Link to External Data. The External Data dialog appears.

3. Kirjoita asiakirjan tai verkkosivun URL-osoite valintaikkunaan. URL-osoitteen pitÀÀ olla muotoa: http://www.my-bank.com/table.html. Paikallisen tai lÀhiverkon tiedoston URL-osoite on polku, joka nÀkyy Tiedosto - Avaa -valintaikkunasta.

LibreOffice lataa verkkosivun tai tiedoston "taustalla", se on, nÀyttÀmÀttÀ sitÀ. Ulkoiset tiedot -valintaikkunan suuremmassa luetteloruudussa nÀkyvÀt kaikki valittavissa olevat taulukot tai aluenimet.

4. Valitse yksi tai useampia taulukoita tai nimettyjÀ alueita. Voit myös aktivoida pÀivitystoiminnon pÀivittÀmÀÀn "n":n sekunnin vÀlein ja napsauttaa OK:ta.

SisÀltö lisÀtÀÀn linkkinÀ LibreOffice Calc -asiakirjaan.

5. Tallenna laskentataulukko. Kun avaat sen myöhemmin uudestaan, LibreOffice Calc pÀivittÀÀ linkitetyt solut varmistuskyselyn jÀlkeen.

6. Voit valita - LibreOffice Calc - YleistÀ-lehdeltÀ pÀivityksen tapahtuvaksi tiedostoa avattaessa joko automaattisesti aina, pyynnöstÀ tai ei koskaan. PÀivityksen saa aloitettua kÀyttÀjÀn toimin kohdan Muokkaa - DDE-linkit valintaikkunasta.