Viittaaminen URL-osoitteisiin

Jos esimerkiksi löytyy Internet-sivu, jossa on ajankohtaista pörssitietoa laskentataulukkosoluissa, sivu on ladattavissa LibreOffice Calciin seuraavalla tavalla:

1. Sijoita kohdistin LibreOffice Calcin asiakirjassa siihen soluun, johon lisäät ulkoista aineistoa.

2. Choose Sheet - External Links. The External Data dialog appears.

3. Kirjoita asiakirjan tai verkkosivun URL-osoite valintaikkunaan. URL-osoitteen pitää olla muotoa: http://www.my-bank.com/table.html. Paikallisen tai lähiverkon tiedoston URL-osoite on polku, joka näkyy Tiedosto - Avaa -valintaikkunasta.

LibreOffice lataa verkkosivun tai tiedoston "taustalla", se on, näyttämättä sitä. Ulkoiset tiedot -valintaikkunan suuremmassa luetteloruudussa näkyvät kaikki valittavissa olevat taulukot tai aluenimet.

4. Valitse yksi tai useampia taulukoita tai nimettyjä alueita. Voit myös aktivoida päivitystoiminnon päivittämään "n":n sekunnin välein ja napsauttaa OK:ta.

Sisältö lisätään linkkinä LibreOffice Calc -asiakirjaan.

5. Tallenna laskentataulukko. Kun avaat sen myöhemmin uudestaan, LibreOffice Calc päivittää linkitetyt solut varmistuskyselyn jälkeen.

6. Voit valita - LibreOffice Calc - Yleistä-lehdeltä päivityksen tapahtuvaksi tiedostoa avattaessa joko automaattisesti aina, pyynnöstä tai ei koskaan. Päivityksen saa aloitettua käyttäjän toimin kohdan Muokkaa - DDE-linkit valintaikkunasta.