LSet Statement

Lset-lause kohdistaa merkkijonon vasemmalle merkkijonomuuttujassa tai kopioi käyttäjän määrittämän muuttujan toiseen käyttäjän määrittämään muuttujaan.

Syntaksi:

LSet muuttuja1 As String = teksti1 tai LSet muuttuja2 = muuttuja3

Parametrit:

Muuttuja1: mikä tahansa merkkijonomuuttuja, joka sisältää (osa)merkkijonon, joka tasataan vasemmalle.

Teksti1: merkkijono, joka kohdistetaan merkkijonomuuttujaan vasemmalle.

Muuttuja2: sen käyttäjän määrittämää tyyppiä olevan muuttuja, johon kopioidaan.

Muuttuja3: sen käyttäjän määrittämää tyyppiä olevan muuttuja, joka kopioidaan.

Jos teksti1 on lyhyempi kuin muuttuja1, LSet kohdistaa teksti1:n vasemmalle muuttuja1:een. Jäljelle jäävä tila täytetään välilyönneillä. Jos merkkijono on pitempi kuin merkkijonomuuttuja, merkit kopioidaan vasemmalta alkaen vain muuttujan pituuteen asti. LSet-lauseella voidaan kopioida myös käyttäjän määrittämää tyyppiä oleva muuttuja toiseen samanlaiseen.

Esimerkki:

Sub ExampleRLSet
Dim sVar As String
Dim sExpr As String
    sVar = String(40,"*")
    sExpr = "SBX"
    ' Kohdistetaan "SBX" oikealle 40-merkkisessä kohdemerkkijonossa
    ' Korvaa asteriskit välilyönneillä
    RSet sVar = sExpr
    Print ">"; sVar; "<"
    sVar = String(5,"*")
    sExpr = "123457896"
    RSet sVar = sExpr
    Print ">"; sVar; "<"
    sVar = String(40,"*")
    sExpr = "SBX"
    ' Kohdistetaan "SBX" vasemmalle 40-merkkisessä kohdemerkkijonossa
    LSet sVar = sExpr
    Print ">"; sVar; "<"
    sVar = String(5,"*")
    sExpr = "123456789"
    LSet sVar = sExpr
    Print ">"; sVar; "<"