CBool Function

CBool muuntaa merkkijono- tai numeerisen vertailun Boolen lausekkeeksi tai muuntaa numeerisen lausekkeen Boolen lausekkeeksi.

Syntaksi:

CBool (lauseke1 {= | <> | < | > | <= | >=} lauseke2) tai CBool (luku1)

Palautusarvo:

Bool-tyypin totuusarvo

Parametrit:

Lauseke1, lauseke2: verrattavat merkkijono- tai numeeriset lausekkeet. Jos lausekkeet vastaavat vertailuehtoa CBool-palauttaa tosiarvon True, muuten palautetaan arvo False (epätosi).

Luku1: mikä tahansa muunnettava numeerinen lauseke. Jos lauseke on yhtä suuri kuin 0, palautetaan False-arvo, muuten palautusarvona on True (tosi).

Seuraavassa esimerkissä CBool-funktio tulkitsee Instr-funktion palautusarvoa. Funktio tutkii, esiintyykö sana "ja" käyttäjän kirjoittamassa lauseessa.

Error codes:

Esimerkki:

Sub ExampleCBool
Dim sText As String
    sText = InputBox ("Ole hyvä ja kirjoita lyhyt lause:")
    ' Tutkitaan, esiintyyk√∂ ¬Ľja¬ę lauseessa.
    ' seuraavan käskyrivin asemesta
    ' If Instr(Input, "and")<>0 Then...
    ' CBool-funktiota käytetään seuraavasti:
    If CBool(Instr(sText, "and")) Then
        MsgBox "Sana 'ja' esiintyy lauseessasi!"
    EndIf