Exp Function

Exp palauttaa luonnollisen logaritmin kantaluvun (e = 2,718282) korotettuna mÀÀrÀttyyn potenssiin.

Syntaksi:

Exp (luku1)

Palautusarvo:

Double

Parametrit:

Luku1: mikÀ tahansa numeerinen lause, joka mÀÀrittÀÀ potenssin, johon "e" (luonnollisen logaritmin kantaluku) halutaan korottaa. Potenssin pitÀÀ olla perustarkkuuden luvuilla pienempi tai yhtÀ suuri kuin 88,02969 ja kaksoistarkkuuden luvuilla pienempi tai yhtÀ suuri kuin 709,782712893. TÀmÀ siksi, koska LibreOffice Basic palauttaa ylivuotovirheen suuremmilla arvoilla. (Basic kÀyttÀÀ sisÀisesti desimaalierottimena pistettÀ)

Virhekoodit:

5 Virheellinen proseduurikutsu

Esimerkki:

Sub ExampleLogExp
Dim dValue As Double
    Const b1=12.345e12
Const b2=1.345e34
    dValue=Exp( Log(b1)+Log(b2) )
    MsgBox "" & dValue & chr(13) & (b1*b2) ,0,"Logaritmeilla kertominen"