Tiedostojen hallinnointi

Tiedostojen hallinnoinnin funktiot ja lauseet kuvaillaan oheisena.

ChDir Statement

ChDir-lauseen tarkoitus on muuttaa nykyistÀ kansiota tai asemaa.

ChDrive Statement

ChDrive-lause vaihtaa kÀsiteltÀvÀn levyaseman.

CurDir Function

Returns a variant string that represents the current path .

Dir Function

Dir palauttaa tiedoston tai kansion nimen tai kaikkien tiedostojen ja kansioiden nimet levyltÀ tai hakemistosta, joka vastaa mÀÀrÀttyÀ hakupolkua.

FileAttr Function

FileAttr palauttaa Open-lauseella avatun tiedoston saantitavan tai tiedoston saantinumeron. Tiedoston saantinumero on kÀyttöjÀrjestelmÀriippuvainen (OSH).

FileCopy Statement

Kopioidaan tiedosto.

FileDateTime Function

FileDateTime palauttaa merkkijonon, jossa on tiedoston luomishetken tai viimeisen muutosajankohdan pÀivÀmÀÀrÀ ja kellonaika.

FileExists Function

MÀÀritetÀÀn, onko tiedosto tai kansio saatavilla tietovÀlineellÀ.

FileLen Function

FileLen palauttaa tiedoston koon tavuina.

GetAttr Function

GetAttr palauttaa bittikuvion, jolla tunnistetaan tiedoston tyyppi tai se, onko kyse taltion tai hakemiston nimestÀ.

GetPathSeparator Function

Returns the operating system-dependent directory separator used to specify file paths.

Kill Statement

Poistaa tiedoston levyltÀ.

MkDir Statement

MkDir Statement diagram

Luodaan uusi kansio tietovÀlineelle.

Name Statement

NimetÀÀn olemassa oleva tiedosto tai kansio uudestaan.

RmDir Statement

Poistetaan kansio tietovÀlineeltÀ.

SetAttr Statement

Asetetaan mÀÀrÀtyn tiedoston attribuutit eli mÀÀreet.