Eof Function

Tutkitaan, onko tiedosto-osoitin saavuttanut tiedoston lopun.

Syntaksi:

Eof (int_lauseke As Integer)

Paluuarvo:

Bool-tyypin totuusarvo

Parametrit:

Int_lauseke: mikä tahansa kokonaislukulauseke, joka tulkitaan avoimen tiedoston numeroksi.

EOF-funktiota käytetään niiden virheiden välttämiseen, joita seuraa yritettäessä hakea tietoja tiedoston lopun jälkeen. Kun käytetään Input- tai Get-lauseita tiedoston lukemiseen, tiedosto-osoitin etenee luettuja tavuja vastaavasti. Kun tiedoston loppu on saavutettu, EOF palauttaa arvon "True" (-1).

Virhekoodit:

5 Virheellinen proseduurikutsu

52 Virheellinen tiedoston nimi tai numero