Tiedoston I/O -funktiot

Tiedoston I/O-funktioita käytetään käyttäjän määrittämien (data-)tiedostojen luomiseen ja hallinnointiin.

Näitä funktioita voi käyttää luotaessa "suhteellisia" tiedostoja, joihin voi tallentaa määrätyn tietueen määrittämällä sen tietuenumeron. Funktio toimii tietueita ladattaessakin. Tiedoston I/O-funktiot ovat myös avuksi hallinnoitaessa tiedostoja tarjoamalla tiedostoihin liittyviä tietoja, kuten tiedoston koko, nykyinen polkuasetus ja tiedoston tai kansion luomispäivämäärä.

note

The ScriptForge library in LibreOffice 7.1 introduces the FileSystem service with methods to handle files and folders in user scripts.

Tiedostojen avaaminen ja sulkeminen

Tiedoston syöttö- ja tulostusfunktiot

Tiedostojen hallinnointi

Tiedostojen hallinnoinnin funktiot ja lauseet kuvaillaan oheisena.