QBColor Function

QBColor palauttaa RGB-vÀrikoodin, kun vÀri on annettu vanhemmissa MS-DOS-pohjaisissa ohjelmointiympÀristöissÀ kÀytetyssÀ vÀrikoodimuodossa.

Syntaksi:

QBColor (color_number As Integer)

Palautusarvo:

Long

Parametri:

ColorNumber: mikÀ tahansa kokonaislukulauseke, joka mÀÀrittelee vÀriarvot vanhempien MS-DOS -pohjaisten ohjelmien mukaisesti.

ColorNumber (vÀrinumero) voi saada seuraavia arvoja:

0 : musta

1 : sininen

2 : vihreÀ

3 : syaani

4 : punainen

5 : purppura

6 : keltainen

7 : valkoinen

8 : harmaa

9 : vaalea sininen

10 : vaalean vihreÀ

11 : vaalea syaani

12 : vaalea punainen

13 : vaalea magenta

14 : vaalean keltainen

15 : kirkkaan valkoinen

TÀtÀ funktiota kÀytetÀÀn vain koodin muunnokseen vanhemmista MS-DOS-pohjaisista BASIC-sovelluksista, joissa on kÀytössÀ yllÀ esitetty vÀrikoodi. Funktio palauttaa pitkÀn kokonaisluvun, joka esittÀÀ vÀrin LibreOffice IDE:ssÀ kÀytetyssÀ muodossa.

Virhekoodit:

5 Virheellinen proseduurikutsu

Esimerkki:

Sub ExampleQBColor
Dim iColor As Integer
Dim sText As String
    iColor = 7
    sText = "RGB= " & Red(QBColor( iColor) ) & ":" & Blue(QBColor( iColor) ) & ":" & Green(QBColor( iColor) )
    MsgBox stext,0,"VĂ€ri " & iColor