InputBox Function

Esitetään kehote valintaikkunassa, johon käyttäjä voi kirjoittaa tekstiä. Syöte sijoitetaan muuttujaan.

InputBox-lause on vaivaton tapa syöttää tekstiä valintaikkunan kautta. Syöte vahvistetaan joko OK-napsautuksella tai Return-painalluksella. Syöte palautetaan funktion palautusarvona. Jos valintaikkuna suljetaan Peruuta-painikkeella, InputBox palauttaa merkkijonon, jonka pituus on nolla ("").

Syntaksi:

InputBox (viesti1 As String[, otsikko1 As String[, oletus1 As String[, sijainti_x As Integer, sijainti_y As Integer]]]])

Palautusarvo:

merkkijono (String)

Parametri:

Viesti1: merkkijonolauseke, joka esitetään valintaikkunassa viestinä.

Otsikko1: Merkkijonolauseke, joka esitetään valintaikkunan otsikkona.

Oletus1: merkkijonolauseke, joka esitetään tekstikentässä oletussyötteenä, jos mitään muuta syötettä ei anneta.

Sijainti_x: kokonaislukulauseke, joka määrittää valintaikkunan vaakasuoran sijainnin. Sijainti on absoluuttisena koordinaattina, eikä viittaa toimistosovelluksen ikkunaan.

Sijainti_y: kokonaislukulauseke, joka määrittää valintaikkunan pystysuuntaisen sijainnin. Sijainti on absoluuttisena koordinaattina, eikä viittaa toimistosovelluksen ikkunaan.

Jos sijainti_x ja sijainti_y puuttuvat, valintaikkuna keskitetään näytölle. Sijainti määritetään twip-yksiköissä.

Esimerkki:

Sub ExampleInputBox
Dim sText As String
    sText = InputBox ("Ole hyvä ja kirjoita sanonta:","Hyvä käyttäjä")
    MsgBox ( sText , 64, "Sanonnan vahvistus")