Orrialde-jauziak txertatzea eta ezabatzea

Orri-jauzi bat eskuz txertatzeko

1. Egin klik dokumentuan, orrialde berria hastea nahi duzun lekuan.

2. Sakatu +⏎.

Eskuzko orri-jauzi bat ezabatzeko

1. Egin klik atzetik eskuzko orrialde-jauzia duen orrialdeko lehen karakterearen aurrean.

2. Sakatu 'Backspace' tekla (atzerako tekla).

Taula baten aurreko eskuzko orri-jauzi bat ezabatzeko

1. Egin klik eskuineko botoiaz taulan eta aukeratu Taula.

2. Egin klik Testu-fluxua fitxan.

3. Garbitu Jauzia kontrol-laukia.

Orrialde-diseinu bertikala eta horizontala azkar txandakatzeko

LibreOffice Writerrek eskaintzen duen txantiloi lehenetsiak orrialde-diseinuko hainbat estilo ditu. Horien artean, Orrialde-estilo lehenetsia estiloak orientazio bertikala du eta Horizontala estiloak orientazio horizontala du.

Estilo horiek orientazio bertikala eta horizontala azkar eta erraz txandakatzeko erabili daitezke, eskuzko jauziak txertatuz eta orrialde-estilo egokiak aukeratuz, behean deskribatzen den moduan:

1. Kokatu kurtsorea orrialde-jauzia txertatuko den tokian.

2. Joan Txertatu - Jauzi gehiago - Eskuzko jauzia. Txertatu jauzia elkarrizketa-koadroa irekiko da.

3. Aukeratu Orrialde-jauzia eta Orrialde-estiloa goitibeherako zerrendan, aukeratu jauziaren ondoren aplikatuko den orrialde-estiloa (orrialde-estilo lehenetsia, horizontala, etab.).

4. Aplikatutakoa berriro aldatu behar bada dokumentuko beste punturen batean (adibidez, orientazio horizontaletik bertikalera itzultzeko), kokatu kurtsorea puntu horretan eta errepikatu arestian deskribatutako urratsak.

tip

Irakurri Orrialde-orientazioa aldatzea laguntza-orria orrialdeen orientazioaren inguruan definitu daitezkeen beste konfigurazio aurreratu batzuk ikasteko.