Aldagaiak

Aldagai-eremuen bidez eduki dinamikoa gehi dezakezu dokumentuetan. Adibidez, aldagai bat erabil dezakezu orrialde-zenbakitzea berrezartzeko.

Komando hau erabiltzeko...

Aukeratu Txertatu - Eremua - Eremu gehiago - Aldagaiak fitxa

Mota

Eremu mota erabilgarriak zerrendatzen ditu. Dokumentuan eremuak txertatzeko, egin klik eremu motan, egin klik Hautatu zerrendako eremu batean, eta sakatu Txertatu. Eremu hauek daude erabilgarri:

Mota

Deskribapena

Ezarri aldagaia

Aldagaia eta haren balioa definitzen ditu. Aldagai baten balioa aldatzeko, egin klik aldagai-eremuaren aurrean eta aukeratu Editatu - Eremua.

Erakutsi aldagaia

Hautatu zerrendan sakatu den aldagaiaren uneko balioa txertatzen du.

DDE eremua

DDE esteka txertatzen du dokumentuan, eta hori nahi adina aldiz eguneratu dezakezu esleitutako izenaren bidez.

Txertatu formula

Zenbaki finkoa edo formula baten emaitza txertatzen du.

Sarrera-eremua

Balio berri bat txertatzen du aldagaiarentzat edo erabiltzailearen eremuarentzat.

Sarrera-eremuko aldagaiaren balioa baliozkoa da eremua txertatzen den lekutik aurrera. Aurrerago aldagaiaren balioa dokumentuan aldatzeko, txertatu izen bereko beste sarrera-eremu bat, baina beste balio batekin. Dena den, erabiltzailearen eremuaren balioa globalki aldatzen da.

Aldagaiak Hautatu eremuan bistaratzen dira. Txertatu botoia sakatzean, Berrikusi eremuak elkarrizketa-koadroa agertuko da, balio berria edo iruzkin formako testu gehigarria sartzeko.

Zenbaki-barrutia

Zenbakitze automatikoa txertatzen du taula, irudi edo markoetarako.

Ezarri orrialde-aldagaia

Dokumentuan erreferentzia-puntu bat txertatzen du, eta horren ondoren orrialde-kontaketa berrabierazten da. Hautatu "aktibatu" erreferentzia-puntua gaitzeko, eta "desaktibatu" desgaitzeko. Desplazamendu bat ere sar dezakezu orrialde-kontaketa beste zenbaki batetik hasteko.

Erakutsi orrialde-aldagaia

Orrialde kopurua bistaratzen du "Ezarri orrialde-aldagaia" erreferentzia-puntutik eremu honetaraino.

Erabiltzailearen eremua

Aldagai global pertsonalizatua txertatzen du. Erabiltzailearen eremua baldintza-instrukzio baten aldagaia zehazteko erabil dezakezu. Erabiltzailearen eremua aldatzean, aldagaiaren instantzia guztiak eguneratzen dira dokumentuan.

Hautatu

Mota zerrendan hautatutako eremu motarako dauden eremu erabilgarriak zerrendatzen ditu. Eremu bat txertatzeko, egin klik eremuan eta sakatu Txertatu.

Iradokizun-ikonoa

Hautatu zerrendako eremu bat azkar txertatzeko, eutsi sakatuta teklari eta egin klik bikoitza eremuan.

Formatua

Egin klik hautatutako eremuari aplikatu nahi diozun formatuan, edo egin klik "Beste formatu batzuk" aukeran formatu pertsonalizatua definitzeko.

Izena

Idatzi sortu nahi den eremuaren izena. Erabiltzaileak definitutako eremua da. Aukera hau 'Ezarri aldagaia', 'DDE eremua', 'Zenbaki-barrutia' eta 'Erabiltzaile-eremua' eremu motetarako dago erabilgarri.

warning

Erabiltzaileak definitutako eremuak uneko dokumentuan bakarrik daude erabilgarri.

Balioa

Sartu data- edo ordu-eremuan aplikatu nahi duzun zuzenketa.

Formatua zerrendan, zehaztu balioa testu edo zenbaki gisa txertatu den.

Ohar-ikonoa

Ondorengo eremuak txertatzeko, dagokion eremu motak hautatuta egon behar du Mota zerrendan.

HTML dokumentuetan, bi eremu osagarri daude "Ezarri aldagaia" eremu motarentzat: HTML_ON eta HTML_OFF. Balioa koadroan sartzen duzun testua HTML etiketa ireki (<Value>) edo HTML etiketa itxi (</Value>) bihurtzen da fitxategia HTML dokumentu gisa gordetzen denean, hautatzen duzun aukeraren arabera.

DDE instrukzioa

DDE komandoaren sintaxi orokorra hau da: "<Server> <Topic> <Item>". Zerbitzaria datuak dituen aplikazioaren DDE izena da. Topic Item-aren kokalekua da (normalean fitxategiaren izena), eta Item uneko objektua da.

Aukera hau 'DDE eremua' eremu mota hautatu bada soilik dago erabilgarri.

Formula

Aukera hau 'Txertatu formula' eremu mota hautatuta badago soilik dago erabilgarri.

Erreferentzia

Idatzi eremuan bistaratzea nahi duzun testua. Leku-markaren eremua txertatzen ari bazara, idatzi saguaren erakuslea eremu horretan kokatzean laguntza-iradokizun gisa bistaratzea nahi duzun testua.

Desplazamendua

Sartu orrialde-zenbakiaren eremuari aplikatu nahi diozun desplazamendu-balioa, adibidez "+1".

Aukera hau 'Ezarri orrialde-aldagaia' eremu mota hautatuta badago soilik dago erabilgarri.

Ikusezina

Dokumentuko eremu-edukiak ezkutatzen ditu. Eremua marka gris mehe modura txertatzen da dokumentuan. Aukera hau 'Ezarri aldagaia' eta 'Erabiltzaile-eremua' eremu motetarako soilik dago erabilgarri.

Kapitulukako zenbakitzea

Kapitulu-zenbakiak berrezartzeko aukerak ezartzen ditu.

Maila

Aukeratu zenbakitzeak zein izenburu edo kapitulu-mailetan hasi behar duen.

Bereizlea

Idatzi izenburuen eta kapitulu-mailen artean bereizle gisa erabili nahi duzun karakterea.

note

Kapitulukako zenbakitzea, Maila eta Bereizlea 'Zenbaki-barrutia' eremu motarako soilik daude erabilgarri.

Aplikatu

Erabiltzaileak definitutako eremua Hautatu zerrendari gehitzen dio.

Aplikatu ikonoa

Aplikatu

Ezabatu

Erabiltzaileak definitutako eremua hautapen-zerrendatik kentzen du. Uneko dokumentuan erabiliak ez diren eremuak soilik kendu daitezke. Uneko dokumentuan erabilia den eremua bat zerrendatik kentzeko, lehenengo kendu eremuaren instantzia guztiak dokumentutik, eta ondoren kendu elementua zerrendatik.

Ikonoa

Ezabatu