Dokumentua

Eremuak uneko dokumentuari buruzko informazioa sartzeko erabiltzen dira, adibidez, fitxategiaren izena, txantiloia, estatistikak, erabiltzailearen datuak, data eta ordua.

Komando hau erabiltzeko...

Aukeratu Txertatu - Eremua - Eremu gehiago - Dokumentua fitxa

Mota

Eremu mota erabilgarriak zerrendatzen ditu. Dokumentuan eremuak txertatzeko, egin klik eremu motan, egin klik Hautatu zerrendako eremu batean, eta sakatu Txertatu. Eremu hauek daude erabilgarri:

Mota

Esanahia

Egilea

Uneko erabiltzailearen izena edo inizialak ( - LibreOffice - Erabiltzaile-datuak hobespenean sartu direnak).

Kapitulua

Kapitulu-zenbakia eta/edo kapitulu-izena txertatzen ditu.

Data

Inserts the current date. You can insert the date as a fixed field - Date (fixed) - that does not change, or as a dynamic field - Date - that it is updated automatically. To manually update the Date field, press F9.

Fitxategi-izena

Uneko dokumentuaren fitxategi-izena eta/edo direktorioaren bide-izena txertatzen du, bai eta fitxategiaren izena luzapenik gabe ere.

Orrialdea

Uneko, aurreko edo hurrengo orrialdearen zenbakia txertatzen du.

Paragrafo-sinadura

Metadatu-eremu bat txertatzen du paragrafoaren sinadura digitala gordetzeko. Ziurtagiri digitala eduki behar da paragrafo bat sinatu ahal izateko.

Bidaltzailea

Inserts fields containing user data. You can change the user-data that is displayed by choosing - LibreOffice - User Data.

Estatistikak

Dokumentuaren estatistikak eremu gisa txertatzen ditu, adibidez, orri- eta hitz-kopurua. Dokumentu baten estatistikak ikusteko, aukeratu Fitxategia - Propietateak eta, gero, egin klik Estatistikak fitxan.

Txantiloiak

Uneko txantiloiaren fitxategi-izena, bide-izena, edo fitxategi-luzapenik gabeko fitxategi-izena txertatzen du. Uneko txantiloian dauden "Kategoria" eta "Estiloa" formatuetako izenak ere txertatu ditzakezu.

Ordua

Inserts the current time. You can insert the time as a fixed field - Time (fixed) - that does not change, or as a dynamic field - Time - that it is updated automatically. To manually update the Time field, press F9.

note

Ondorengo eremuak txertatzeko, dagokion eremu motak hautatuta egon behar du Mota zerrendan.

Hautatu

Mota zerrendan hautatutako eremu motaren eremu erabilgarriak zerrendatzen ditu. Eremu bat txertatzeko, egin klik eremuan, eta ondoren, sakatu Txertatu.

tip

Hautatu zerrendako eremu bat azkar txertatzeko, egin klik bikoitza eremuan.

Formatua

Egin klik hautatutako eremuari aplikatu nahi diozun formatuan, edo egin klik "Beste formatu batzuk" aukeran formatu pertsonalizatua definitzeko.

When you click "Additional formats", the Number Format dialog opens, where you can define a custom format.

If you choose "Chapter number without separator" for a chapter field, the separators that are specified for chapter number in Tools - Chapter numbering are not displayed.

"Kapitulu-zenbakia" aukeratzen baduzu erreferentzia-eremuentzako formatu gisa, erreferentzia egiten zaion objektua duen kapitulu-izenburuaren zenbakia bakarrik bistaratzen da eremuan. Kapitulu-izenburuarentzako paragrafo-estiloa ez badago zenbakituta, eremua hutsik egongo da.

note

Data- eta ordu-eremuak HTML formatuan esportatzeko eta inportatzeko, LibreOffice aplikazioaren formatu bereziak erabiltzen dira.

Eduki finkoa

Eremua eduki estatiko gisa txertatzen du, hau da, eremua ezin da eguneratu.

Maila

Sartu bistaratu nahi den kapituluaren eskema-maila. Txertatutako eremuak azken paragrafotik hartutako balioa bistaratuko du, zehaztutako eskema-maila txertatutako eremuaren aurrean duela.

Desplazamendua

Sartu orrialde-zenbakiaren eremuari aplikatu nahi diozun desplazamendu-balioa, adibidez "+1".

Nahi izanez gero, Desplazamendua txerta dezakezu bistaratutako orrialde-zenbakiarentzat. 1 balioko desplazamenduarekin, uneko orrialde-zenbakia baino balio bat handiagoa den zenbakia bistaratuko du eremuak, baina horretarako zenbaki hori duen orrialdeak egon behar du. Dokumenturen azken orrialdean, eremu hori hutsik egongo da.

tip

Uneko orrialde-zenbakia aldatu nahi baduzu, eta ez bistaratutako zenbakia, ez erabili Desplazamendu balioa. Orrialde-zenbakiak aldatzeko, irakurri Orrialde-zenbakiak gida.

Zuzenketa egunetan/minututan

Sartu data- edo ordu-eremuan aplikatu nahi duzun zuzenketa.